Želite lijepu i baršunastu kožu?

Tajna je u hidrataciji!

Bez obzira na starosnu dob, na tip kože i na dnevnu beauty rutinu koju redovito obavljate, vašoj koži nedostaje vlage. Zašto je to tako? Stavljate maske, radite piling, koristite kvalitetnu kozmetiku, redovito i temeljito čistite šminku, no vašoj koži i dalje nešto nedostaje. 

Jedan od najčešće zastupljenih problema kože jest dehidracija. Nekad je očigledna, pa se tada manifestira u obliku iritacije, crvenila ili lišajeva. No, češće nailazim na dehidraciju kože lica s drugačijim posljedicama. Što pod time mislim? Dehidracija je uzrok, a ono što vidite na koži je posljedica. Tanje i osjetljivije kože reagirat će na dehidraciju, primjerice crvenilom, dok će mješovite i masnije kože reagirati na isti problem upalnim procesima, pojačanim lučenju sebuma i čak pojačanim lučenjem masnog filma. Velik postotak žena uvjereno je kako imaju masnu kožu. Kad vam kažem da vjerojatno 1% žena ima, ono što mi zovemo masnom kožom, vjerojatno ćete ostati iznenađeni. No, to je činjenica. Vaša koža se može mastiti, a ne mora biti masna. I što ćete više koristiti preparate za regulaciju masnog filma na koži, ona će se mastiti više i više, a vi ćete se sjajiti bez obzira koju podlogu koristile.

Uzrok problema jest oslabljena stanična membrana, koja onemogućava stanici da zadrži vlagu koja joj je potrebna. Uzrok starenja najvećim djelom leži upravo u ovom grmu. Pri rođenju naš organizam i koža sadrže čak 75% vode. Kako starimo taj postotak se smanjuje, a vidno se narušava otprilike u dobi kad se u cijelu priču umiješaju hormoni i spolna zrelost. Od tog razdoblja, ostatak života provedemo maštajući kako želimo da nam koža bude glatka kao bebina. Popularno zvani baršunasti ten danas se vješto postiže na fotografijama pomoću fotošopa, a u svakodnevici pomoću kvalitetnog make upa. No, želite li ga imati svakodnevno u bilo kojoj prilici, morate ojačati staničnu membranu i omogućiti koži vlagu koja joj je potrebna. Za to vam neće biti dovoljni proizvodi za kućnu njegu, jer je njihova namjena održavanje stanja kože između dva tretmana.

 

Ono što će vam svakako pomoći u vraćanju ravnoteže u vašoj koži jest povećan unos antioksidansa, bilo putem povrća i voća, ili putem suplimenata. A ono što je nezaobilazno jest profesionalna dijagnostika stanja kože i profesionalni tretmani, poput Aromaplastie Decelorovog tretmana koji je must have već godinama. Prikladan da svaki tip kože i bilo koju starosnu dob, a stvoren za dubinsku njegu, zahvaljujući dragocjenom ulju nerolija i maske s lanom i pšeničnim klicama. Bez obzira kada ste zadnji put bili na profesionalnom tretmanu, ovaj multivitaminski Decleorov izum će vas oduševiti. Vaša koža će ponovo disati, biti će svježa i opet ćete se u svojoj koži osjećati kao kod kuće. 


Bliss Studio (Ilica 15, Zagreb)
 
Objavljeno: 17.09.2014. u 11:01
vrh stranice
p p