Kada uđete u neku ''poodmaklu dob'' i zasitite se ludih noćnih izlazaka onda se druženja počnu svoditi na izabrane ljude koje skupljate oko svoga stola. U čitavoj toj ulozi domaćice, izgubi se čar opuštanja u ugodnom društvu pa se na kraju sve svede na to da su se svi dobro zabavili osim vas. Još veću životnu frustraciju znala sam preživjeti kada su moji bivši frajeri pozivali ekipu na večeru: ''Dođite do nas, Zorica će nešto skuhati - ona super kuha!'' I to sve onako besramno izvedu pred tobom tako da ne postoji prilika da izgovorite čarobno ''Ne''. Na tim se večerama obično gosti dive i obraćaju onom tko ih je pozvao ili ti eventualno upute jednu: ''Da, imao je pravo, ti zaista izvrsno kuhaš.'' Nakon druženja provedenih u kuhinji poželiš ispaliti: Odite svi vi lijepo u restoran!

I tako su nekidan, za promjenu dva super frajera uletjela u Pepeljuginu kuhinju i kuhala za nju. Ja sam za to vrijeme besramno surfala. Moram naglasiti da je iznimno seksi ovaj čin, možda upravo zato što nisam navikla sjesti za postavljen stol. Mogla bi sada tu frustracije izražavati o ulozi žene u društvu, no neka to ostane pospremljeno u ladici jer nisam sklona živjeti, a niti prihvaćati stereotipe.
Na nekakvom pićencu tijekom kojeg nas je poslužio konobar, rodila se ideja da to podijelim sa svojim frendicama i da ti frajeri ponove kuhanje, ono frajeri kuhaju, a žene sjede u štiklama. I tako je i bilo! Ok, gotovo tako jer moja kuhača nije izdržala da ne umuti desert, koji, u ovim okolnostima, ipak nije zasjenio višesatni znoj koji se cijedio s čela muških lica.

Sočni Brownie -Cheesecake
POTREBNO:
115 g maslaca
120 g čokolade s udjelom 70% kakaa
1 jušna žlica kakaa u prahu
250 g šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
2 velika jaja
70 g brašna
čajna žličica praška za pecivo
1/4 čajne žličice soli

Krema od sira:
230 g krem sira ABC
60 g šećera
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1 veliko jaje
Za posipanje:
Pekan orasi ili pinjoli
Džem od ribizla ili maline

POSTUPAK:
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Pustite da se malo ohladi te dodajte kakao u prahu, ekstrakt vanilije, šećer i jedno po jedno jaje miješajući mikserom na maloj brzini. U brašno dodajte prašak za pecivo i sol te umiješajte u smjesu. Ako imate silikonski kalup smjesu stavite direktno u njega, a ako ne - manji kalup za pečenje obložite aluminijskom folijom. Ostavite sa strane malo brownie smjese kako bi njome prošarali kremu od sira.


Umutite navedene sastojke potrebne za kremu od sira te prelijte preko brownie smjese, a dio koji ste ostavili sa strane raspodijelite u hrpice po površini i njome prošarajte sir. To isto učinite s džemom od ribizla ili maline te pospite pekan orasima ili pinjolima. Stavite peći 30 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva C. Ostavite da se ohladi i prenoći u frižideru. Servirajte uz sladoled od vanilije, a kolač na kratko ubacite u mikrovalku kako bi se postigao genijalan kontrast toplog i hladnog.
Zorica
Objavljeno: 23.01.2013. u 13:10