KOLUMNE

Boja kose koju morate isprobati ovog proljeća

Gabrijela Alajbegović za frizerski salon Moon
hair 
70-ih su u trendu bili pramenovi u cijeloj kosi, 80-ih kalifornijski balayage, 90-ih pramenovi s kontrastom, 2000-te prirodne boje, a 2010-ih dolazi ombré. Danas koloristi i klijenti diljem svijeta imaju pristup istom internetskom sadržaju, osobito fotografijama i videima. To je utjecalo i na ukuse žena i frizera koji žele sofisticirane rezultate. Ombré se počinje razvijati prema suptilnijim varijantama.

Ove godine na scenu stupa bronde - kombinacija „brown and blonde“. Bronde se danas može vidjeti svugdje, na modnim pistama, ulicama, časopisima. Ova boja odgovara većem broju žena, nježnija je i jednostavno ju je nositi na raznim dužinama kose. Ako želite biti blond, a pritom ostati smeđa…to je novi look za vas! No, za savršene rezultate ključne su ruke frizera. Samo vaš frizer može vam ponuditi uslugu po mjeri i omogućiti suptilne rezultate. Boja će biti jedinstvena, jednakomjerna i suptilna, i sa četvrtim refleksom.
 
hair
Kod ove boje za kosu zapravo se radi o horizontalnom i vertikalnom posvjetljivanju s više nijansi, na način da korijen kose ostavljamo u tamno do srednje smeđoj boji, dok posvjetljivanje počinje 3 centimetra od korijena kose – idealna je razlika 3 tona između baze i oslikanih pramenova. Finalni prirodni izgled boje lako se postiže s L'Oréal Professionnel Dia Light ton na ton bojom bez amonijaka za izraziti sjaj.
 
hair
Ovakvo bojanje i nijansiranje pristaje svakom tenu. Kod svjetlijeg tena za korijen koristimo nijanse od tamno blond s laganim refleksom hladnih tonova, a za dužine sofisticirani prijelaz u svijetli blonde. Za tamniji ten, koristit ćemo dublju bazu tamnog smeđeg refleksa i dužine oslikane tamnim blond tonom i sjajem.
 
hair
Na modelu sa slike upotrijebili smo Dia Light ton na ton boju bez amonijaka i novi L'Oréal Professionnel Blond Studio iz kojeg smo iskoristili puder za posvjetljivanje do 6 tonova.
Dužine i vrhove oslikali smo novim alatom iz linije dekoloranata Blond Studio – spužvicom za kist. Kosa je oprana Post Color šamponom koji obnavlja i štiti kosu nakon tretmana . Za očuvanje boje za kućnu upotrebu preporuča se linija L'Oréal Professionnel. Vitamino Color A-OX za fiksiranje i usavršavanje boje.

Šišanje: kosa modela ima lagani prirodni pokret. Idealno šišanje na takvoj kosi je lagano slojevito na dužinama i vrhovima kako bi kosa dobila još više pokreta i teksture.
 
hair
Styling: na mokru kosu prosušenu ručnikom nanijeli smo L'Oréal Professionnel Hollywood Siren Waves kremu za oblikovanje glamuroznih valova. Kosu smo osušili sušilom upotrebljavajući četku srednje debljine. Za završni učinak upotrijebili smo Tecni.art Pli kremu za termo zaštitu i kovrče dodatno oblikovali pomoću figara. Za sjaj smo dodali Tecni.art Wet Domination Shower Shine spray – i glamurozni bronde look spreman je za premijeru!
 
hair
products Korišteni proizvodi (s lijeva na desno): Tecni.art Hollywood Waves - SIREN WAVES (138 kn), Tecni.art Wet Domination -  SHOWER SHINE (138 kn), L'Oréal Professionnel Vitamino Color 10 u 1 (198 kn)
 
Frizura: Gabrijela Alajbegović, frizerski salon Moon
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 27.05.2015. u 18:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p