KOLUMNE

Kako postići 3 trendi ljetne frizure?

Katarina Nimac za salon Royal Professional
hair 
Sezona godišnjih već je u punom jeku, počinju dani bezbrižnosti i zabave, vrijeme kada želimo izgledati najbolje, ali ne želimo trošiti previše vremena na svoju frizuru. No to ne znači da naša kosa i frizura moraju biti loši. Uz par jednostavnih koraka, vješte ruke i kvalitetne proizvode možemo s malo truda i u kratkom roku izgledati fantastično. U moru trendova koji su nas zahvatili ove sezone, izdvojila bih 3 stylinga koja bih preporučila ovo ljeto, a na svakoj je ženi da odabere što najbolje odgovara njenom stilu i osobnosti.

Jednostavna punđa s „wet“ efektom
Počevši već od zime, ove smo godine na modnim pistama mogli primijetiti pravu eksploziju frizura s učinkom mokre kose. Bilo je tu različitih varijanti od „wet“ punđi do dvostruke teksture sa zalizanim gornjih dijelom i razbarušenim vrhovima. Wet look idealan je za ljetne mjesece, a od raznih varijanti koje smo mogli vidjeti tijekom godine preporučila bih jednostavnu punđu s „wet“ efektom. Ova frizura idealno pristaje ženama tamnije i gušće kose s pravilnim crtama lica i izraženijih očiju. Otvorite dodatno svoje lice i pokažite smjelost!
 
hair
Sam proces izrade frizure nije kompliciran, pogotovo za one koji su već majstori za zalizanu kosu. Kosu treba dobro počešljati te je zalizati rukama i zavezati u punđu uz upotrebu proizvoda za styling. Za ovakvu frizuru potrebni su gel kao što je Tecni.art Fix Max, lak za kosu kao što je Infinium Extra Forte koji će kosu učvrstiti bez efekta kacige te je za kraj idealno upotrijebiti Wet Domination Shower Shine, lak za sjaj kose koji frizuri pruža wet učinak. Na taj način frizuri je uz konačni izgled koji je ključan, pružena i postojanost.

Neuredna pletenica
Ima li boljeg izbora za ljetne dane od nehajno izrađene pletenice? Ovaj tip „neuredne“ pletenice možete nositi u svim prigodama i najrazličitije odjevne kombinacije. Idealna kosa za ovu frizuru je prirodno blago valovita kosa dodatno osjenčana laganim kontrastima posvjetljenih pramenova čime se naglašava cjelovitost frizure, ali joj se istovremeno daje i dašak razigranosti i neobaveznog izgleda, što je idealno za ljetne mjesece.
  
hair
S obzirom da su različiti tipovi pletenice „in“ već više sezona vjerujemo da vam neće biti problem napraviti i ovakvu varijantu. Kod ove frizure koristila sam dva proizvoda koji su olakšali njenu izradu. To su Air Fix lak za kosu te Tecni.art Pli sprej idealan za oblikovanje prstima ili difuzorom. A kod ove frizure prsti će igrati ključnu ulogu kako biste postigli razbarušen, nehajan učinak.

Valovi u kosi
Frizura koju sam ostavila za kraj je naravno iznova i iznova popularna i spominjana frizura, must have i ovog ljeta, naši obožavani valovi. Bilo da se radi o ravnoj, blago valovitoj ili potpuno kovrčavoj kosi, ako se prepustite stručnim rukama vašeg frizera, vaša kosa može izgledati kao da ste doslovno sišli s crvenog tepiha.
 hair
 
Valovi mogu biti uredni i elegantni, savršeno počešljani do malo ležernijih pa sve do razbarušenih, divljih i pomalo neurednih, meni osobno najdražih, budući da izgledaju tako urbano i stylish! Naravno na vama je da odaberete kako ćete ih nositi, ali s ovom varijantom sigurno nećete pogriješiti. Za styling ove frizure koristila sam 3 proizvoda koje smatram neophodnim za postizanje željenog efekta. Gel Hollywood Waves Fatales za podatne valove optimalnog sjaja, Mythic Oil hranjivo ulje koje će valove nahraniti i pružiti ima dodatan sjaj te naravno lak za učvršćivanje Infinium Extra Forte.
 
hair
Ugodno ljeto vam želi Vaš Royal tim i ne zaboravite nositi svoju kosu sa stilom jer ona je odraz vas samih!!

Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 30.06.2015. u 19:48

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p