KOLUMNE

Kako postići platinasto plavu boju kose?

Sanja Čabraja za frizerski salon Dessange
hair
Dolazak proljeća i ljeta, toplijih dana i sunca, potiče nam želju za promjenom frizure naročito boje. Mnoge od nas zbog sunčevih zraka požele posvijetliti kosu, napraviti pramenove ili jednostavno drugu boju kose.

U svim dobnim skupinama, blond boja je rjeđe zastupljena u salonima nasuprot ostalih boja. Razlog tomu je što klijentice često imaju osjećaj da ne dobivaju uvijek blond nijansu koju bi željele. No ako vaš frizer napravi detaljnu dijagnozu kose i vlasišta i ustanovi da može postići platinasto blond boju, sve što trebate napraviti jest prepustiti se stručnim rukama i uživati u rezultatima. Uz novu liniju proizvoda za posvjetljivanje i dekoloraciju blond rezultati su nadohvat ruke. L'Oréal Professionnel nova linija proizvoda Blond Studio s novim teksturama, boljom neutralizacijom i širokom paletom proizvoda omogućava frizerima da proizvode prilagode svakom tipu kose.
 
hair
Kako biste postigli platinasto blond kosu osim profesionalnih proizvoda važno je još nekoliko faktora. Najvažniju ulogu ima naša prirodna boja kose i pigment. Za postizanje platinasto blond boje kose idealne su prirodne pepeljaste kose koje nemaju toliko izraženi crveni pigment. Sve tamnije kose ili prethodno kolorirane kose puno je teže izbijeliti na platinasti ton da se pritom ne pojavljuje žuti ili narančasti pigment.
  
hair
Ako je kosa prirodna i tamnija smeđa, moguće ju je izbijeliti tek u nekoliko pokušaja, međutim u tom slučaju postoji veća šansa da se kosa ošteti. Kosu koja je kolorirana treba postepeno dovesti do svjetlijeg tona, i često je vremenski period do željenog rezultata dug. Za sve prirodno tamne kose ponekad je bolji izbor odlučiti se za pramenove jer se lakše održavaju, pogotovo što se tiče izrasta, te izgledaju prirodnije i urednije.
 
hair
Platinasta blond kosa najljepše dojmove ostavlja na kratkoj ili poludugoj kosi te je na tim dužinama i najlakše postići da izgleda zdravo i očuvano. Svaka žena koja poželi platinastu boju kose mora nakon takvog tretmana obavezno koristiti profesionalne proizvode za njegu kose kako bi je održala lijepom i zdravom. Prije odluke o takvoj promjeni nužno je obaviti prethodnu konzultaciju sa frizerom koji će reći koje su mogućnosti i preporučiti proizvode za održavanje boje.

Sve navedeno nije poželjno raditi kod kuće već je sigurnije prepustiti se profesionalcu koji će doći do cilja bez neželjenih posljedica.
 
hair
Na modelu sa slike upotrijebljen je Blond Studio puder za posvjetljivanje visoke učinkovite formule obogaćen pro keratinom, te Dia Light ton na ton boja za kosu bez amonijaka kojom je kosa tonirana i pružen joj je sjaj. Kosa je oprana L'Oréal Professionnel Post Color šamponom koji obnavlja i čisti kosu nakon tretmana. Nakon samog tretmana preporučuje se i kućna njega proizvodima L'Oréal Professionnel Vitamino Color A.Ox za fiksiranje i usavršavanje boje koja će pomoći u očuvanju kose i boje do sljedećeg posjeta salonu.
 
hair
 
U galeriji provjerite nove proizvode L'Oréal Professionnel proizvode.
 
Koloristica: Lea Radenić
Stilistica: Tonka Držanić 
Objavljeno: 23.04.2015. u 21:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p