VIJESTI

Sve što vam treba za ljetnu njegu kože

Priprema kože za ljetne izazove
sun 
Sunčani ljetni dani koji su nam sve bliži sa sobom nose i posebne izazove za kožu. Bez obzira na zaštitu od sunca ili insekata koju svakako treba poduzeti u ovo doba godine, uvijek su moguće nepredviđene situacije kada će koži trebati prva pomoć. Pitanje koje za toplih dana u ljekarni najčešće čujemo jest: Kako kožu njegovati nakon neopreznog izlaganja suncu ili nakon uboda insekata? Naša preporuka uvijek su proizvodi s prirodnim sastojcima jer kao što legenda kaže, u prirodi za svaku tegobu koju osjećamo postoji biljka koja ju liječi.

A jedno od takvih prirodnih blaga jest tamanu ulje. Znate li da se tamanu ulje (Calophyllum inophyllum L., Clusiaceae) u Polineziji i jugoistočnoj Aziji, od kuda potječe, tradicionalno koristi u iste svrhe kao i kod nas kantarion i gavez? Ime Calophyllum inophyllum potječe iz grčkog jezika što znači lijep list. Osim lijepih listova i cvijetova s ovog egzotičnog stabla najdragocjeniji su plodovi. Tještenjem plodova se dobiva masna pasta koja se u narodnoj medicini pacifičkog područja koristi za zacijeljivanje rana, kod neuralgija, opeklina, infekcija kože, uboda insekata, herpesa. Ovo izrazito ljekovito ulje, guste teksture i tamno zelene boje u svom sastavu skriva obilje protuupalnih aktivnih spojeva (kumarini), a najčešće se kombinira s drugim regenerirajućim uljima.
 
dermaplanta
Prepoznali smo njegovu vrijednost u Dr. Stribor kozmetici pa smo u balzamu osam biljaka - Dermaplanta - tamanu ulje spojili s maceratom gotu kole u ulju sjemenki marelice. Gotu kola (Centella asiatica (L.) Urb., Mackinlayaceae) dolazi nam iz indijske herbalistike, i još je jedno ulje s iznimnim zacijeljujućim karakteristikama. Priznato i od Svjetske zdravstvene organizacije kao odličan venetonik i limfotonik, a svoj veliki doprinos daje u preparatima protiv celulita, redovitog pratitelja potkožnog tkiva žena. Kada govorimo o regeneraciji ne smijemo zaboraviti poznatog nam pomoćnika u liječenju rana, opeklina te raznih upalnih bolesti kože: neven. Porijeklom sa Sredozemlja danas se uzgaja u cijelom svijetu. Bogat je izvor karotenoida, flavonoida i triterpena (faradiola). Jednostavan je i naizgled skroman, a zapravo je tako moćan.

Ove tri biljne vrste nalaze se na samom tronu bogatog naslijeđa naše prirode pa je i prva pomoć za našu kožu nadohvat ruke. Pogotovo kad se zajedno nalaze u istom proizvodu. Međutim, balzam Dermaplanta išao je i korak dalje. U regenerirajući kraljevski trio utkali smo suptilnu snagu čak tri eterična ulja koja ujedno čine mediteranski buket mirisa: pravu lavandu, smilje te ružmarina kemotip verbenona. Sinergija ovih spojeva u Dermalpanti savršeno njeguje oštećenu kožu. Budući da smo ga nazvali balzam osam biljaka, predstavit ćemo vam i njih: dva drevna saveznika u modernom ruhu. Standardizirani ekstrakti svježeg bilja sve se češće koriste u današnjoj fitoterapiji zbog svoje superiornosti u sastavu i koncentraciji aktivnih tvari. Snažni protuupalni EPS ekstrakti sladića i hamamelisa svojim jedinstvenim mehanizmom doprinose što bržem oporavku oštećene kože.
 
sun
Lončić Dermaplante krije pravo bogatstvo iz raznih dijelova naše planete. Imate li ga kraj sebe, uvijek ćete biti spremni zaštititi i pomoći vašoj koži. Ponesete li ovaj balzam sa sobom na put, u prirodu ili na more, bit ćete sigurni pružiti sebi i najmilijima prvu pomoć kad su u pitanju bilo kakve manje ozljede, ogrebotine, porezotine, modrice i opekline.
 
dermaplanta
Nadolazeće visoke temperature i intenzivnije izlaganje sunčevim zrakama donose i dodatne zahtjeve za našu kožu. Tonici ovlaživači ljetno su instant osvježenje, ali i dobra priprema prije svake kreme ili seruma. Birajte između dva kraljevskih mirisa: ruže ili nerolija. Tonik Zlato&ruža ili Tonik Germanij&neroli, prozračne su esencije koje poput jutarnje rose donose svježinu.

Ag-Au/CP hijaluronski serumDr. Stribor kozmetike bogat je izvor hidratacije, toliko poželjne u ljetnim mjesecima. Koktel tri hijaluronske kiseline, zlata i prirodnih ovlaživača u esencijalnoj vodi ruže pružit će žednoj koži oazu vlage i zaštite. Možete ga staviti samostalno ili prije svakodnevne kreme. Za vrućih dana, preporučamo hidratantnu kremu Vanilija&naranča, koja je odličan izbor za lagani make-up ovog ljeta, ili pak kremu Ruža&argan ako vaša koža traži dodatnu hranjivost.
 
drstribor
 
Za one koji žele ekskluzivni hranjivi tretman naći će ga u maloj crnoj bočici, čistom uljnom dragulju anti age kozmetike.. Samo par kapi Echium gamma uljnog boostera dovoljno je da intenzivno nahrani i vitaminizira stanice kože, posebno uslijed pojačanog oksidativnog stresa zbog ultarljubičastog zračenja tijekom ljetnih mjeseci.
 
sun
Koži, naravno, možemo pomoći i iznutra. Ne zaboravite već sada i na fotoprotekciju peroralnim pripravcima, antioksidansima (beta- karoten, astaksantin, likopen, zeaksantin, selen, cink, vitamin C i E), ili dodacima na bazi ekstrakta paprati iz srednje Amerike, Polypodium leucotomos.

Kaže se da koža pamti. U tom slučaju, neka onda pamti vašu ljubav koju joj darujete kroz Dr. Stribor prirodne sastojke. Bit ćete višestruko nagrađeni njenom ljepotom i zdravljem.

Foto: PR, Pinterest
Objavljeno: 26.05.2015. u 12:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p