Ako bi ona slatka kućica od medenjaka i čokolade iz bajke o Ivici i Marici poprimila svoj istinski oblik onda bi to zasigurno bio The Cookie Factory. Samim time se podrazumijeva kako se poziv na cupcake povodom rođendana tate 'tvornice kolača' ne odbija.

Teo Jurdana, potpuno neoženjen, u svojoj 34-godišnjoj karijeri (naravno u ovo se pribrojava i iskustvo iz djetinstva kada je pekao kolače od blata) konceptom s američkog tržišta osvaja nepca brojnih Hrvata. Ideje je sakupljao tijekom studija u Americi i na kraju se odrekao marketinške budućnosti u ime tvornice kolača. Uz podršku brata Tomislava, otvorio je vrata prvog Cookija u skučenom prostoru Skalinske ulice, a o preseljenju su presudili gosti koji su prošle zime stajali vani na -10 kako bi došli do svog stola. I eto novog, velikog Cookija u prekrasnom prostoru u Tkalčićevoj ulici koji su osmislili arhitekti Andrea Hržić Šesnić i Ivan Frleta zajedno s ilustratoricom Booboo.


Reklo bi se da je Teo svojim povratkom iz Amerike u Hrvatskoj počeo živjeti svoj pravi mali američki san koji traje godinu i četiri mjeseca te bilježi zavidne rezultate.

Kada je Cookijev tata gasio svjećicu na svom rođendanskom cup cakeu, zaželio je da se ponuda u njegovom CookieFactoryju proširi, a i da se proširi sama slastičarnica i to na druge gradove Lijepe naše - da postane uspješan i prepoznatljiv brend.

Kako bi utješio sve one koji ne žive u Zagrebu i nemaju prilike probati brownie, cookije i cupcake slavljenik Teo, 34 godine, odlučio je svima pokloniti recept za svoj izvorni Choco cupcake koji se servira u Cookie Factoryju.

Choco cupcakes by Cookie Factory
brašno 1 manja šalica (cca. 2 dl)
kakao u prahu 2 ½ žlice
šećer ¾ manje šalice
prašak za pecivo 1 ½ žličice
sol prstohvat
maslac 40 g
mlijeko ¼ manje šalice
slatko vrhnje ¼ manje šalice
jaje 1
glazura
šećer u prahu 1 ¾ manje šalice
maslac 4 žlice
slatko vrhnje 2 žlice
nutella 80 g / 4 žlice




POSTUPAK:
Pomiješajte suhe sastojke te dodajte maslac i miksajte. Dodajte mlijeko, slatko vrhnje i jaje te miješajte kratko dok se sastojci ne povežu (nikako ne previše miješati ni miksati). U kalupe za muffine stavite papiriće (12 kom) te u njih rasporedite smjesu.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 °C 16 min. Kada se ohlade, malo izdubite svaki cupcake i stavite žličicu Nutelle.


Za pripremu glazure: Izmiksajte šećer u prahu i maslac, dodajte slatko vrhnje i još malo miksajte dok glazura ne postane glatka. Dodajte Nutellu te stavite glazuru u vrećicu za ukrašavanje. Stavite na svaki cupcake i ukrasite po želji.
Zorica
Objavljeno: 01.10.2012. u 14:26