KOLUMNE

Najtraženiji beauty tretmani

Za Fashion.hr Style Community: Dr.Ivana Nola

1. Lasersko uklanjanje mrlja na koži

Tretmani mrlja na licu , vratu, dekolteu i na šakama u većini slučajeva obuhvaćaju laserske tretmane u kombinaciji s kemijskim pilinzima. Tretmani nisu bolni, a savjetuje se provoditi ih u hladnom periodu godine. Ovisno o vrsti mrlja i površini koju zahvaćaju, tretmani laserom se ponavljaju u dva, ponekad u tri tretmana. Nakon tretmana vrlo je važno provoditi i specifičnu njegu, u skladu s tipom kože kao i u skladu s vrstom mrlja koje su bile tretirane. Samo posebna vrsta mrlja na licu, melazme, rješavaju se specifičnim kombinacijama kemijskih pilinga.Površinski i srednje duboki pilinzi postepeno izbjeljuju mrlje, a potrebno je provesti seriju od nekoliko kemijskih pilinga. Pilinzi koji se koriste kod mrlje ne dovode samo do lljuštenjapovršnog sloja kože, već djeluju i na usporavanje stvaranja novog nneželjenogpigmentnog sloja.

 

2. Tretmani za suhu kožu bez sjaja

Za suhu kožu bez sjaja idealni su Filorga i Cytocare mezoterapijski kokteli, kojima se metodom „mesoglow" postiže sjaj kože, poboljšanje tonusa i hidratacija. Ovi preprati sadrže specifične kombinacije minerala, vitamina i neretikuliranog hijalurona. Duboku hidrataciju kože omogućuje Juvederm hydrate, preparat neretikuliranog hijalurona s manitolom. Hijaluron u ovom preparatu se posebnom tehnikom mezoterapije unosi u kožu, a manitol „veže" na sebe štetne slobodne radikale. Ovom metodom postiže se dubinska hidratacija kože, a time i uklanjanje sitnih bora na licu, vratu i dekolteu, a u zadnje vrijeme se sve više tretiraju nadlaktice, podlaktice i šake. Ovim tretmanima se koža rehidrira, vraća joj se izgubljeni sjaj, tonus i prozračnost.

 

3. BABY BOTOX

Botox spada u grupu antiaging procedura kojedaju odmah vidljive rezultate. BOTOX se koristi za uklanjanje mimičkih bora u predjelu korijena nosa, između obrva i oko očiju, za obore oko ustiju te za konturiranje donjeg dijela lica. BOTOX relaksira samo mišiće u koje se injicira, a rezultat je blagi lifting lica koji daje izgled nevjerojatne osvježenosti i odmorenosti. Idealne doze BOTOXA su male doze koje se injiciraju u opisane regije i ove male doze često se nazivaju BABY BOTOX!


4. Nekirurško rješavanje podočnjaka i opuštenih obraza

Vraćanje napetosti obraza najbolje se postiže ubrizgavanjem hijalurona, odnosno preparata hijaluronske kiseline u predio jagodica kao i u središnji dio obraza. Ova tehnika je danas najpopularniji oblik nekirurškog liftinga lica, kojoj se podvrgavaju brojne filmske zvijezde, a rezultat ove tehnike su mladenački, osvježeni i voluminozniji obrazi s naglaskom na prirodan izgled. Za postizanje bolje konture donjeg dijela lica, brade i podbratka uz filere se koristi radiofrekvencija koja dovodi do regeneracije i boljeg tonusa kolagena.

Izuzetno dobre rezultate za vraćanje volumena licu i popunjavanje bora pružaju hijaluronski fileri iz obitelji Juvederm.

Juvederm voluma namijenjen za tretiranje lica kod kojeg je došlo do gubitka veće količine volumena, osobito u području brade, i jagodica. Juvederm Voluma se posebnim načinom injiciranja dodaje na mjesta gdje nedostaje volumen i tako vrši potporu nadležećem sloju kože i dovodi do poboljšanja kontura lica. Juvederm Voluma se koristi kod osoba s opuštenom kožom idealnom za vraćanje volumena kao i kod nekirurških korekdija asimetrija lica, za vraćanje volumena obraza i obraza što rezultira liftingom cjelokupnog lica.

Juvederm ultra 4 je hijaluron sljedeći po gustoći namijenjen za rješavanje dubljih bora, i često se kombinira s Juvederm Voluma.

Juvederm ultra 3 se koristi za rješavanje srednje dubokih bora, dok za vrlo fine površinske bore je namijenjen Juvederm ultra 2 hijaluronski filer.

Za fine površinske bore uz Juvederm ultra 2 često se koristi i Juvederm hydrate.

Za prirodno konturiranje usnica, a prema želji i vraćanje volumena usnica koristi se Juvedrm ultra Ultra smile, nakon kojeg su usnice prirodno naglašene, ružičastije, te nakon ovog tretmana žene vrlo često koriste samo sjajilo, jer im ruž više nije niti potreban.

Ovisno o problemu, potrebno je kombinacija ovih proizvoda, a može se potvrditi da se najbolji rezultati postižu upravo i kombinacijom Juvederm ultra hijaluronskih filera, koji već sadrže u sebi i anestetik.

 

Dr.Ivana Nola

Poliklinika Nola

Folnegovićeva 1c, 10000 Zagreb

Facebook: Poliklinika Nola

Objavljeno: 02.11.2012. u 13:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p