KOLUMNE

Nostalgija za ljetom: Jedite ribu posutu cvijećem!

Brzi obrok Zorice Živković Farine

Ako ste tijekom ljeta i proljeća skupili i osušili nešto cvijeća, imate velike šanse da nastavite cvjetati i u zimi. Uza sve to vam još fali samo miris mora? Dovoljno je da skoknete do obližnje ribarnice.

POTREBNO:

Panceta od tunjevine

Prokulice

Za pohanje: kukuruzno brašno, jaja, prezle

Krupna morska sol sa cvijećem

Klice

          

POSTUPAK:

Blanširajte prokulice u slanoj vodi. Pustite da se dobro ocijede.

Uvaljajte ih u kukuruzno brašno, umućena jaja i prezle te ih spržite na ulju.

Pancetu od tune ispecite na nekoliko kapi maslinovog ulja na grill tavici. Osobno me iznenađuje da ovaj lijepi komad tune ne zauzima dostojno mjesto uz odrezak.

Servirajte na tanjur i pospite solju sa cvijećem.

Ako se niste pripremili biti će dovoljno da reducirate aceto balsamico, ocat od malina i malo meda kao preljev.

Zaplivajte u okuse!

 

Zorica

 

Objavljeno: 12.11.2012. u 16:11

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p