FILM I TEATAR

3 filmska naslova koja uvijek rado gledamo za Halloween!

Klasici koji su rezervirani samo za one najhrabrije!

Unazad nekoliko godina proslava Halloweena postaje sve popularnija u Hrvatskoj, pa tako na gotovo svakom kutku možemo pronaći jezive dekoracije, maske koje nerijetko lede krv u žilama, a kulinarskih ideja koje pomalo prelaze u bizarnost također ne manjka! No, zbog svima nam poznate situacije, ove godine izlaske u noćne klubove pod strašnim maskama ćemo preskočiti i ovu najstrašniju noć u godini provesti zavaljeni ispred TV ekrana, koji nam itekako može servirati pravu dozu adrenalina!

Horor filmovi svakako su kategorija za sebe, budući da je riječ o sadržaju koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tako jedni obožavaju krvave radnje i napetu glazbu zbog koje u nekim trenucima prestajemo disati, dok drugi ove jezive prizore zaobilaze u širokom luku. No, u vrijeme Halloweena velika većina nas se ipak odvaži pogledati barem neki horor klasik, a sljedeća tri naslova neizostavan su dio baš svake liste!

Noć vještica (1978)

U moru novih filmova kojih ovih dana možemo pronaći na raznim platformama te su dostupniji no ikada, Noć vještica, poznatiji kao "John Carpenters Halloween“ iz 1978. godine klasik je kojem se iz godine u godinu rado vraćamo. Radnja se odvija u fiktivnom gradiću Hadonfildu na praznik Noć vještica, a film je režirao John Carpenter. Radnja filma započinje bijegom Michael Myersa iz psihijatrijske bolnice, što označava početak njegovog ubojitog pohoda...

Egzorcizam Emily Rose

Ono što ovaj horor film izdvaja od drugih jest to što je temeljen na istinitoj priči, koja zaista ledi krv u žilama te nakon koje se možete pozdraviti s mirnim snom. Ovaj film je inspiriran pričom o mladoj katolkinji Annaliese Michel koja je umrla 1976. godine nakon pokušaja liječenja njene opsjednutosti uporabom psihotropskih lijekova, a na čiji je nagovor bio nad njom izvršen i egzorcizam, koji je bio odobren od strane Crkve. Iako je cijela priča poprilično zastrašujuća i jeziva, suština ovog filma je svjedočenje žive vjere, a što nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Slučaj 39

Film Slučaj 39 (Case 39) nije tipični hororac prepun masakara i krvi, već se u fokusu nalazi zanimljiva radnja koja će vas držati u neizvjesnosti do samoga kraja. Glavna uloga pripala je Renee Zellweger koja je utjelovila socijalnu radnicu suočenu s vrlo neobičnim i uznemirujućom slučajem. Lilith Sullivan na prvi pogled izgleda kao sasvim obična djevojčica koju treba 'spasiti' od njezinih roditelja koji izgledaju u potpunosti neprikladni za njezin odgoj, no ovaj film će vas podsjetiti kako prvi dojam nije nešto na što se trebamo oslanjati!

Foto: Unsplash, Youtube
Objavljeno: 01.11.2020. u 00:00
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p