FILM I TEATAR

3 kriminalističke serije zbog kojih se nećete odvojiti od malih ekrana

Serije koje ćete prepričavati

Iako dolaskom proljeća i nešto ljepšeg vremena više težimo aktivnostima na otvorenom i u prirodi, opuštanje uz zanimljivu seriju nešto je što ne poznaje godišnja doba. Tako postoje one serije zbog kojih se nešto više žurimo stići kući s posla, otkazujemo dogovorena druženja i s velikim nestrpljenjem iščekujemo snimanje ostalih sezona. Kriminalističke serije posebne su zbog izuzetno napete radnje i kompleksnijih profila glavnih aktera, zbog čega je zaista nemoguće zaustaviti se na jednoj epizodi, stoga u nastavku pogledajte 3 serije koje će vam pored odlične zabave donijeti i nekoliko neprospavanih noći.

You

Ova serija započinje kao bilo koja druga romantična serija u kojima je scenarij uglavnom već unaprijed poznat: povučen, tih i nepopularan knjižničar Joe Goldberg (kojeg glumi Penn Badgley) svoje slobodno vrijeme voli provoditi u društvu omiljenih knjiga te svoju brižnu stranu pokazuje prema dječaku Pacu koji živi u susjednom stanu, a kojeg pokušava zaštititi od nasilnog oca. Jednog dana u knjižari upoznaje Guinevere Beck (Elizabeth Lail), prekrasnu i nasmijanu studenticu koja teži ka tome da jednog dana postane priznata spisateljica. Iako se Joe na prvu čini kao idealan materijal za vezu, već nas prva epizoda nauči kako vanjski izgled itekako vara jer se iza maske brižnog dečka krije nimalo suptilni stalker.

Killing Eve

Riječ je o seriji koja je puno više od obične kriminalističke serije koje su najčešće popračene s puno nasilnih scena i sada već predvidljivih završetaka. Ova serija je posebna po detaljnoj razradi emotivnih stanja glavnih likova i radnji koja se u skoro svakoj epizodi odvija u nekom drugom gradu. U samom središtu ove serije nalazi se mlada žena, Villanelle (Jodie Comer), koja je plaćeni zbojica za jednu tajnu organizaciju. Način njezinog ubijanja je iz svake epizode sve kreativniji, no ono što ledi krv u žilama jest hladokrvnost s kojom pristupa svojim žrtvama. Iako je riječ o negativcu, brojni detalji njezine prošlosti kod gledatelja izazivaju empatiju prema ovoj mladoj djevojci. Njezinim ubojstvima pokušava stati na kraj inspektorica Eve Polastri (Sandra Oh) koja radi za britansku tajnu službu, a koja će na kraju u ovoj igri mačke i miša izvući deblji kraj, ostaje na nama da otkrijemo.

The Fall

The Fall je kriminalistička drama koju je teško ne prepričavati prijateljima. Radnja serije smještena je u Sjevernu Irsku, a cijela priča se zapravo vrti oko jedne obitelji. Na prvi pogled brižni otac i odličan suprug Paul Spector (Jamie Dornan) vodi sasvim normalan obiteljski život, no zapravo je riječ o jednom psihopatskom profilu ličnosti koji izvrsno manipulira s ljudima u svojoj okolini. Paul je zapravo hladokrvni ubojica, koji ubojstvima lijepih i mladih žena ispunjava svoje seksualne fantazije, a koje su zapravo posljedica njegovog zlostavljanja u djetinjstvu. Ova serija u gledatelju izaziva pomalo čudne osjećaje empatije i zgražavanja nad profilom samog ubijice, a budući da je riječ o profilu kakvog baš i nismo navikli gledati na tv ekranima teško da ćete se moći odvojiti od ove serije.

Foto: IMDb
Objavljeno: 24.04.2019. u 15:33
Tagovi: serija, tv serija, serije

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p