FILM I TEATAR

3 sjajna romana koja će u 2020. godini postati filmski hitovi!

Ekranizacije knjiških naslova koje morate pogledati

Dobro je poznata činjenica da su jedni od najvećih filmskih hitova ikada snimljenih nastali upravo po predlošku knjiga; Harry Potter, Hobit, Muškarci koji mrze žene, Gospodari prstenova samo su neki od naslova koji su ogromnu popularnost stekli upravo zahvaljujući ekranizacijama koje su uslijedile nakon objave romana.

Tako ćemo i u ovoj, 2020. godini imati priliku uživati u najnovijim filmskim naslovima koji će tek izaći, a čije ekranizacije jedva čekamo. Nekada smo pročitali knjigu i oduševili se kada bismo čuli da se na temelju iste priče snima i film, no danas je situacija često drugačija; postoje mnogi filmovi za koje uopće ne znamo da su nastali na predlošku sjajnih romana koje redovito propuštamo. Zato smo za vas u nastavku izdvojili tri knjiška naslova na čijem predlošku su stvoreni filmovi koje ćemo uskoro imati priliku gledati, a koje definitivno vrijedi pročitati!

A.J. Finn – Žena na prozoru

Žena na prozoru uspješan je roman koji se objavio u više od 35 zemalja diljem svijeta, a koji je prozvan jednim od najiščekivanijih prvijenaca desetljeća. Ekranizaciju romana producirat će dobitnik Oscara Scott Rudin, a intrigantna priča prati život djevojke Anne Fox koja dane provodi ispijajući vino, gledajući filmske klasike, prisjećajući se na sretnija vremena i... špijunirajući susjeda. Nakon što kroz svoj prozor ugleda nešto što nije smjela, njezin se svijet u potpunosti okrene naglavačke. Prepun obrata, moćan i potresan roman nagoviješta sjajnu filmsku adaptaciju koju jedva čekamo!

Sally Rooney – Normalni ljudi

Normalni ljudi roman je iz 2018. godine, a nedugo nakon što je ugledao svjetlo dana pronašao se na samom vrhu najčitanijih romana u svijetu. Roman prati ljubavnu priču muškarca koji sreće djevojku u koju se naposljetku i zaljubljuje, a stvarna posebnost priče leži u tome što je prepričana na posve drugačiji način; u prvi plan postavlja pitanje iskrene komunikacije i međuljudskih odnosa u kompliciranom, suvremenom svijetu. U svakom slučaju, s nestrpljenjem iščekujemo provjeriti na koji način će ova zamršena ljubavna priča biti prikazana na velikom platnu!

Eoin Colfer – Artemis Fowl

Irski pisac za djecu Eoin Colfer osmislio je lik dječaka Artemisa; antijunaka u fantastičnom okruženju vilinskog svijeta koje je, za razliku od drevnih bajki osuvremenjeno tehnologijom budućnosti. Artemis 12-ogodišnji je genije, ali i najmlađi zločinački um današnjice koji se pronađe se u velikoj nevolji nakon smrti svoga oca, šefa irske zločinačke organizacije. Ekranizacija nastaje u produkciji Disneya, a na velika platna stiže u kolovozu ove godine.

Foto: imdB, Youtube
Objavljeno: 05.03.2020. u 15:33
Tagovi: film, Knjige, Knjiga

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p