FILM I TEATAR

Apple najavio dokumentarac o planetarno popularnoj Billie Eilish!

Film o životu i radu mlade glazbenice biti će dostupan u 2020. godini!

Nakon što ju je imenovala izvođačicom godine na prvoj Appleovoj glazbenoj dodjeli nagrada – Apple Music Awards, Apple tvrtka odlučila je objaviti dokumentarac o životu mlade umjetnice koja je u kratko vrijeme postala apsolutni fenomen suvremene glazbene scene. Apple je na ovaj potez utrošio čak 25 milijuna dolara kojima je kupio pravo za streaming dokumentarnog filma koji je, navodno, već snimljen!

U ožujku ove godine, američka pop pjevačica Billie Eilish izdala je album pod nazivom When We All Fall Asleep, Where Do We Go? koji ju je smjestio na sam vrh glazbene scene. Osim što je oduševila kritiku, rasprodala je britansku turneju za 2020. godinu u rekordnom roku, a njen singl ''Bad guy'' našao se na prvom mjestu Billboardove liste! Billie je, osim svog autentičnog i prepoznatljivog izgleda, oduševila javnost svojim unikatnim glazbenim stilom i kombinacijom žanrova, i tako je u rekordno kratkom roku ostavila trag u glazbenoj industriji. Sada će obožavatelji moći zaviriti u život glazbenice koji se odvija iza kamera, a za koji je redatelj R.J. Cutler dobio pristup privatnim informacijama te trenutcima s prijateljima i obitelji mlade Eilish. Cutler je prethodno već režirao dokumentarne filmove o privatnom životu slavnih ličnosti poput onog o predsjedniku Billu Clintonu, ali i Anni Wintour – urednici časopisa Vogue. Filmovi su mahom osvojili i kritiku i publiku, a isto očekujemo i s najavljenim filmom o najmlađoj pop senzaciji ikada.

Čini se kako se tehnološki div – Apple ozbiljno bacio na uvrštavanje glazbeno dokumentarnih filmova na svoju platformu; nakon dokumentarca o koncertu Major Lazera iz 2016. godine i prikazivanja života glazbenice Keshe, odlučio je nastaviti s privlačenjem velikih zvijezda na svoj streaming servis. Iako konkurencijski servisi, kao što je npr. Netflix, redovito nude dokumentarne filmove s glazbenom tematikom, Apple je odlučio konkurirati i u tom, dosad za njih neistraženom, području. Dokumentarac će biti dostupan za gledanje putem Apple TV-a +!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 05.12.2019. u 15:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p