FILM I TEATAR

Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Quentin Tarantino pokorili Cannes Film Festival

'Once Upon A Time In Hollywood' dobio pohvale kritike i ovacije publike

Nakon što je po prvi puta obznanjeno kako će giganti suvremene kinematografije, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Quentin Tarantino, zajedno surađivati na novom filmu, malo je reći kako su brojni obožavatelji ali i kritika bili uzbuđeni.

Gotovo 25 godina nakon što je Quentin Tarantino pokorio Cannes Film Festival sa, sad, kultnim filmom 'Pulp Fiction', sinoćnjom premijerom novog filma 'Once Upon A Time In Hollywood' jasno je dao do znanja kako na svojim leđima nosi veliki potencijal još jednog kultnog klasika kojeg će generacije iznova gledati i obožavati. Ovacija u trajanju od šest minuta i hvalospjevi kritičara pokazali su u jasnom smjeru kako je novi film, u čijim su glavnim ulogama Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie, jasan pobjednik ovogodišnjeg festivala.Radnja filma fokusirana je na dvojcu glumaca, propalu TV zvijezdu i njegovog kaskadera tijekom ranih 70-ih godina, u vrijeme kad je Hollywoodom haračio kontroverzni serijski ubojica Charles Mason s kultom popularno nazvanim 'Mason obitelj'. No ne radi se o biografskom filmu koji je referentan na sva povijesna događanja tog doba koliko je radnja fokusirana na karakterizaciji svakog od glavnih protagonista i antagonista, što je za Quentina iznenađujuć potez. Posebnu pažnju posvetio je liku kojeg je utjelovila Margot Robbie kao Sharon Tate i njenu osobnost i karakter uspio secirati do srži kao ogledni primjerak novootkrivene feminističke seksualnost u ono vrijeme.


Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Quentin Tarantino, Esquire

Vizualno gledajući, za Tarantina je ovakav scenarij i scenografija idealno mjesto za zabavu i potpunu predanost estetici i načinu snimanja koja je postala prepoznatljivo 'njegova'. Bez otkrivanja previše detalja, na službenu premijeru filma i press prikazivanje rezervirano za medije, tražila se karta više, a nekoliko sati nakon odgledanog filma te razgovora s glavnim akterima, bespućima interneta proširile su se samo riječi hvale.


Premijera filma u kinima se očekuje polovicom srpnja, a sudeći prema inicijalnim reakcijama, obožavatelji opusa filmova Quentina Tarantina imaju se čemu veseliti.

Foto: Getty Images, Esquire
Objavljeno: 22.05.2019. u 09:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p