FILM I TEATAR

''Ciganin, ali najljepši'': HNK-ova velika uspješnica u subotu će biti dostupna online!

Ansambl predstava temeljena na istoimenom romanu Kristiana Novaka

Zagrebačko narodno kazalište već nas neko vrijeme uveseljava svojim programom ''Kazalište u vašim domovima'' u sklopu kojega na Youtube platformi postavlja neke od najuspjelijih kazališnih predstava koje su osvojile publiku diljem zemlje. Ipak, posljednjem najavljenom naslovu posebno se radujemo.

Velika ansambl predstava, koja će se 11. travnja prikazivati na spomenutom kanalu, a koja je potpuno osvojila kazališnu publiku, temeljena je na istoimenom romanu Kristiana Novaka. Priča prati zabranjeni ljubavni odnos između žene i mlađahnog Roma, u čijoj pozadini se odvijaju aktualni politički skandali i migracijske krize koje impresivno dočaravaju mrežu kompleksnih ljudskih odnosa, uvodeći likove poput kriminalaca, policajaca, izbjeglica, pa i romskih starješina. Predstavu je dosad pogledalo više od 40 000 gostiju, a za svaku izvedbu tražila se karta više. ''Angažirana, žestoka, nježna, na trenutke komična, ova predstava ogledalo je našega vremena i urezuje se u memoriji publike kao vrhunski umjetnički doživljaj'', izjavio je redatelj Buljan, ravnatelj Drame zagrebačkog HNK –a.

Uz Filipa Vidovića i Ninu Violić, koji utjelovljuju protagoniste ove fantastične priče, veliki glumački ansambl Drame HNK u Zagrebu broji čak preko trideset glumaca! Stoga, ako već niste pogledali ovu dugoočekivanu predstavu, ne propustite ovu sjajnu priliku i pogledajte je u subotu na službenom kanalu programa!

Objavljeno: 10.04.2020. u 09:46
Tagovi: HNK, predstava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p