FILM I TEATAR

Coachella: 20 godina glazbenog festivala u poznatoj kalifornijskoj pustinji

Dokumentarni film o povijesti Coachelle kao kulturnom fenomenu

Najpoznatiji svjetski glazbeni festival, Coachella, nedavno se pridružio naizgled beskrajnom popisu otkazanih glazbenih festivala zbog pandemije koronavirusa. Iako ćemo morati pričekati još netko vrijeme da uživamo u izvođenju glazbe uživo, na našu sreću Internet nudi pozamašan broj glazbenih dokumentaraca koji će nam barem malo uljepšati dane provedene u kući.

Dvotjedni glazbeni festival koji se već dvadeset godina zaredom održava u američkoj Kaliforniji trebao se održati prošloga i ovoga vikenda, no zbog trenutne epidemiološke situacije, odgođen je za listopad. Upravo iz tog razloga, ekipa koja stoji iza organizacije ovog glazbenog festivala koji je s godinama postao mnogo više od toga, zaslužna je za stvaranje dokumentarnog filma o dvadesetogodišnjoj povijesti festivala koji prati evoluciju festivala od punka i rocka, preko indie rocka, rapa i hip hopa, pa sve do elektronske glazbe. Dokumentarni film obuhvaća neke od najljepših trenutaka od 1999. do 2019., uključujući prve velike nastupe pop dive Beyonce, Daft Punka i mnogih drugih. Uz prethodno neviđenje snimke i intervjuee, dokumentarni film sadrži i mnoge nezaboravne trenutke zabilježene od skromnih početaka pa sve do sadašnjeg trenutka, u kojemu Coachella sjedi na tronu najpriznatijeg glazbenog festivala na svijetu.

Dokumentarni film dostupan je za pregled na Youtube-u, i to potpuno besplatno, stoga, ako ste ljubitelj dobre glazbe, opustite se i uživajte u dosad neviđenim nastupima, intervjuima i pričama koje su u 20 godina stvorile legendu o glazbenom festivalu koji ne poznaje žanrovske podjele.

Objavljeno: 15.04.2020. u 11:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p