FILM I TEATAR

Dinamičan dokumentarac o jednoj od najvećih prevara u svijetu umjetnosti!

Dokumentarac koji oduševljava od prve do zadnje minute!

Iako priznajemo da se nakon radnog dana najviše volimo opustiti uz neobavezne minute najdraže humoristične serije ili ljubavne komedije, isto tako volimo pogledati dobar dokumentarac. Srećom, Netflix je popularna streaming platforma na kojoj je pregršt izbora, a ovog puta za oko nam je zapeo dokumentarac koji prati priču jedne od najvećih prijevara u svijetu moderne umjetnosti.

Made You Look: A True Story About Fake Art
donosi pozadinsku priču i cjelovit uvid u najveću prijevaru novije američke moderne umjetnosti u kojoj glavnu ulogu imaju brojni utjecajni povjesničari, trgovci umjetninama, muzeji i moderne galerije. U režiji Barryja Avricha, ovaj dokumentarac otkriva nam na koji način je pronevjereno više od 70 milijuna američkih dolara. Glavna protagonistica dokumentarca je Ann Freedman, trgovkinja umjetninama koja radi za jedno od najpoznatijih njujorških galerija.

 Tako Freedman spletom okolnosti dolazi u posjed nekih od najprestižnijih i dosad neobjavljenih djela velikih svjetskih slikara što naravno galeriji donosi veliki profit. Ipak, sve krene u suprotnom smjeru kada se ispostavi da jedno djelo zapravo nije original, već da je riječ o kopiji. Ovaj odličan dokumentarac prepun je nevjerojatnih zapleta, ljudskih priča i namjera, stoga ako ne znate što biste pogledali, odlučite li se za Made You Look: A True Story About Fake Art, možete biti u potpunosti sigurni da nećete ostati razočarani!

Foto: IMDb, Instagram, Youtube
Objavljeno: 06.03.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p