FILM I TEATAR

‘Fake Famous’ je novi dokumentarac koji nas uvodi u svijet lažnog Instagram života!

Koliko je potrebno da budemo 'poznati'?

Instagram je društvena mreža koja je unazad nekoliko godina bespredmetno pomela svu konkurenciju. Postalo je to mjesto na kojem su se rodile neke nove zvijezde, influenceri, pojedinci koje pratimo i čije savjete slušamo. No, jeste li se ikada zapitali zašto zapravo pratite određenog influencera, zašto mu vjerujete ili mislite da je njegov savršen online život nešto što bismo svi trebali projicirati u svom životu. Novi dokumentarac simboličnog imena 'Fake Famous' donosi pozadinsku priču koja se krije iza fotografija i lajkova, ali i otkriva koliko je teško ili lako postati 'poznat' na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

'Fake Famous' je novi dokumentarac koji možete pronaći n HBO streaming platformi, a čiju režiju potpisuje Nick Bilton. Kao što smo spomenuli, riječ je o dokumentarcu koji vrlo realistično i iskreno, bez zataškavanja, prikazuje što se zapravo krije iz brojnih Instagram fotografija, ali i načina života influencera. Jeste li znali da u Americi možete iznajmiti prostor koji je uređen kao privatni zrakoplov kako biste se ondje fotografirali? Upravo to je jedna od najtraženijih kulisa brojnih influencera koji potom na društvenim mrežama komuniciraju da je to njihov privatni zrakoplov s kojim su negdje otputovali.

Još niz takvih primjera lažne scenografije spominje se u 'Fake Famous' dokumentarcu koji ujedno donosi i mini društveni eksperiment. Naime, uzete su tri potpuno nepoznata pojedinca koje su autori dokumentaraca pokušali 'napraviti poznatima' koristeći se svim prljavim trikovima i alatima. Lažiranje svakodnevice, kupovanje pratitelja i lajkova samo su djelić ove zanimljive igre, a kako je eksperiment prošao te jesu li uspjeli u svom naumu, ostavljamo vama da saznate i pogledate ovaj odličan dokumentarac bez filtera.

Foto: Youtube, IMDb, Instagram
Objavljeno: 17.02.2021. u 11:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p