FILM I TEATAR

Film koji će obožavati ljubitelji Poirota!

Najnoviji whodunit krimić s impresivnom glumačkom postavom!

Novi film redatelja Riana Johnsona, poznatog po filmovima kao što su 'Braća Bloom', 'Looper' i 'Posljednji Jedi', glasi za najzabavniji film godine, a priča već na samom početku neodoljivo podsjeća na kultne krimi-priče Agathe Christie. Johnson se s prepoznatljivim, tradicionalnim krimi elementima zabavlja smještajući ih u kontekst dvadeset i prvog stoljeća, što određene scene dovodi do granica apsurda!

Radnja filma ''Nož u leđa'' započinje obiteljskim okupljanjem koje krene po zlu na rođendanskoj proslavi 85-ogodišnjeg Harlana Thrombeyja, glave obitelji koja na vlastitoj rođendanskoj zabavi izgubi život. U njegov obiteljski dom dolaze dva detektiva kako bi istražili smrt i otkrili skrivene obiteljske tajne. U klasičnoj poirotovskoj maniri, detektivi s policajcima okupljaju sve prisutne na rođendanskoj proslavi te kroz njihove iskaze i svjedočenja otkrivamo ne samo što se dogodilo, već i njihove međusobne odnose, odnose s Thrombeyevima i mračne tajne koje se pojedinci trude sakriti.Ono što posebice čini ovu zabavnu krimi-dramu američkom verzijom Agathe Christie jest činjenica da su se autori filma na prilično suptilan, ali i dalje primjetan način pozabavili ozbiljnim temama kao što su klasne nejednakosti i društvene nepravde i savršeno ih smjestili u kontekst vremena.

Kada čitavu ovu priču predvodi glumačka postava s imenima kao što su Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Don Johnson, Toni Collete te Katherine Langford, jasno je da se radi o jednom izuzetno kvalitetnom i zabavnom filmu koji morate pogledati!

Foto: Youtube, IMDb
Objavljeno: 19.12.2019. u 11:34
Tagovi: KinoKino, film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p