FILM I TEATAR

Izdvojili smo nekoliko najboljih romantičnih komedija koje će vas nasmijati ovoga Valentinova

Komedije koje uvijek možemo gledati iznova!

Svakim danom smo sve bliže proslavi jednog od najromantičnijih dana u godini, Valentinova. Bez obzira na to spadate li u skupinu vječnih sanjara ili vam je cijela ova priča oko Dana zaljubljenih obični marketinški trik, činjenica jest da svatko od nas voli dobiti maleni znak pažnje ili se barem osjećati mrvicu posebnije na taj dan. Ove godine proslava Valentinova bit će nešto drugačija nego prijašnjih godina, no to nije razlog da ona ne bude jednako posebna, a sve zahvaljujući sjajnim filmskim naslovima koji baš uvijek vraćaju dobro raspoloženje!

Jedna od omiljenijih aktivnosti za Valentinovo je i gledanje romantičnih komedija, bez obzira na to nalazimo li se u dobrom društvu ili soliramo. Riječ je o klasicima koje ste sigurno barem jednom do sada pogledali, a čija je radnja toliko zanimljiva da ih možete gledati i po nekoliko puta, s jednakim žarom i oduševljenjem.

Imaš poruku (You've Got Mail)

Osim što će vas ovaj film vratiti u neka davna vremena kada je spajanje na internet bilo ravno znanstvenoj fantastici, također je riječ o sjajnoj komediji koja će vas sigurno nasmijati. Ova romantična komedija zapravo je remake 'Trgovine iza ugla' (1940.), klasičnog filma Ernsta Lubitscha s Jamesom Stewartom u glavnoj ulozi, samo se u ovom filmu glavni likovi upoznaju preko interneta. U početku ljuti suparnici, a kasnije srodne duše, radnja je koja će raznježiti i najveće sante leda.

Srcolomke (Heartbreakers)

Ako ste mislili kako su romantične komedije sve na isti kalup te ih prezirete jer njihov kraj već znate na samom početku filma, ovaj film mogao bi vam dokazati suprotno. Max Conners (Sigourney Weaver) i njezina kći Page (Jennifer Love Hewitt) žive pomalo neobičnim životom te imaju odnos koji nikako ne liči na standardni odnos majke i kćeri. Ono s čime se bave je zapravo iskorištavanje bogatih muškaraca, gdje bi ih jedna namamila do oltara, a zatim ga druga natjerala na preljub, zbog čega bi već drugi dan došlo do razvoda i naravno, brojanja pozamašne svote novaca koju zajedno dijele. No, kada se u ovu kalkuliranu priču umiješaju prave emocije, kreće prava drama!

Kako se riješiti frajera u 10 dana (How to Lose a Guy in 10 Days)

Ovaj film ste sigurno gledali već nekoliko puta, no toliko je sjajan da ga uvijek možemo iznova pogledati. Inspiriran knjigom Michele Alexander i Jeannie Long 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' i potkrijepljen sjajnim humorom, nešto je što ga izdvaja od ostalih romantičnih komedija. Njihov odnos zapravo započeo je kao eksperiment i oklada, u kojem Benjamin Barry (Matthew McConaughey) daje zadnji atom snage da održi kontakt s Andie (Kate Hudson) koja se svim silama trudi biti što više nepodnošljiva, radeći sve one stereotipne greške koje žene rade u ovakvim ljubavnim odnosima, ne znajući zapravo da će postići baš suprotan efekt od onog željenog!

Moj dečko se ženi (My Best Friend's Wedding)

Za ovaj film možemo slobodno reći da je ekranizacija čestih realnih životnih situacija, a koja se dotiče muško ženskih prijateljstava. Julianne Potter (J. Roberts) i Michael O'Neal (D. Mulroney) najbolji su prijatelji već godinama te su između sebe napravili dogovor da će se, ako do 28. godine ne sretnu ljubav svog života, vjenčati. Onog trenutka kada je Michael obznanio kako se ženi, Julianne je shvatila da njezini osjećaju nisu samo prijateljski te da od njihovog odnosa želi nešto više. Također ovo je jedna od onih komedija gdje će vas kraj sigurno iznenadit, a možda i razočarat!

Ljubav, Rosie (Love, Rosie)

Ako tražite romantičnu komediju koja će se razlikovati od svih koje ste do sada pogledali, onda je ovo film za vas. Osim što će vas nasmijati, također će vam cijelo vrijeme držati pažnju neočekivanim zapletima i raspletima, a ovaj film volimo jer šalje poruku kako ljubav nije toliko jednostavna kao što mislimo, ali da unatoč velikim životnim izazovima ona prava nekako uvijek pronađe svoj put!

Foto: youtube, Imdb
Objavljeno: 10.02.2021. u 11:23
Tagovi: film, Valentinovo

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p