FILM I TEATAR

Jeste li čuli za ''Pandemic'', Netflixov dokumentarac koji opisuje globalnu pandemiju?

Dokumentarna serija koja propitkuje čovjekovu (ne)spremnost na pojavu virusa

Ovih dana među najgledanijim naslovima na najpopularnijem streaming servisu prvo mjesto zauzela je nevjerojatna dokumentarna serija od šest dijelova, naslova ''Pandemic: How To Prevent An Outbreak''. No, o čemu je točno riječ?

Sasvim sigurno je da, zbog trenutne situacije u svijetu i zbog relevantnosti tematike, ova dokumentarna serija s lakoćom plijeni pažnju svjetske publike, no činjenica je da Pandemic svojim gledateljima nudi korisne savjete, informacije i uvid u borbu s pandemijom s druge, znanstvene strane. Pandemic propitkuje (ne)spremnost čovječanstva na novu pandemiju i upoznaje nas s čitavim nizom znanstvenika i stručnjaka koji se bore s virusima i pokušavaju pronaći učinkovito cjepivo. Ovaj itekako informativan dokumentarni serijal odvest će vas na put od Vijetnama gdje ćete imati priliku vidjeti različita bolnička iskustva borbe sa svinjskom gripom pa sve do Oregona u kojemu se događaju protesti protiv cjepiva uopće.

Prikaz različitih virusa kroz povijest i način borbe čovječanstva protiv istih u kombinaciji s kvalitetnim savjetima o higiijeni, ponašanju, distanciranju i izolaciji dovest će vas do novih, fascinantnih saznanja koje su čovječanstvu u ovom trenutku i više nego potrebne.

"Pandemic: How to Prevent an Outbreak" izašao je 22. siječnja, gotovo u istom trenutku kada se u javnosti pojavila i potvrda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o postojanju virusa COVD-19, registriranog u Wuhanu, a njegova pojava pokrenula je lavinu teorija koje možete pročitati na gotovo svakom filmskom forumu.

Foto: imdB, Youtube, Unsplash
Objavljeno: 27.03.2020. u 10:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p