FILM I TEATAR

Jeste li već pogledali 'Tiger King', uzbudljivu dokumentarnu seriju o kojoj bruji cijeli Internet?

Ekscentrična i šokantna priča o strastvenim ljubiteljima velikih mačaka

Sigurno ste primjetili da se u posljednjih tjedan dana u svijetu Interneta ne prestaje se pričati o novoj dokumentarnoj seriji iz produkcije Netflixa, naziva ''Tiger King: Murder, Mayhem and Madness''. No, o čemu je točno riječ?

Ova serija posve je drugačija od svega što ste dosad gledali,a radnja prati priču velikih, povezanih američkih društva za zaštitu velikih mačaka i strastvenih kolekcionara, ujedno istražujući privatne zoološke vrtove i azile koje su postavili kako bi se brinuli za ove neobične, a istovremeno smrtonosne kućne ljubimce. Neki od ekscentričnih likova koji su ujedno u centru ove neobične priče uključuju bivšeg gospodara droge koji upravlja tajnim konzervatom i trenerice koji je osnovala rezervat za životinje u Južnoj Karolini i koji ih trenira za uloge u holivudskim filmovima.

Glavna fabula i okosnica radnje vrti se oko sukoba između vlasnika parka egzotičnih životinja, Joe i Carole Baskin, vlasnice Big Cat Rescue-a koja tvrdi da su programi Joea, uvjeti u kojima drži ljubimce i načini na koje se ophodi prema njima, itekako štetni za životinje. Carole je na osobnoj misiji da zaustavi privatno vlasništvo velikih mačaka, a posebice privatni zoološki vrt kojim pravlja ''Kralj Tigrova''. S druge strane, Joe tvrdi da Carole vodi licemjernu kampanju koja je usredotočena na uznemiravanje nad njegovom tvrtkom i širenjem laži zbog kojih je dobio status zlostavljača životinja. Eskalacija ovog sukoba prerasta u pravu kriminalističku dramu koju ćete pogledati u jednom dahu.

''Tiger King: Murder, Mayhem and Madness'' dostupan je za gledanje od 10. ožujka na već dobro poznatom, omiljenom streaming servisu, a već neko vrijeme ova dokumentarna serija zauzima prvo mjesto trenutačno najgledanijih dokumentarnih serija na Netflicu uopće. A zašto je tomu tako, provjerite sami!

Foto: IMDb, Youtube
Objavljeno: 30.03.2020. u 12:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p