FILM I TEATAR

Jeste li već pogledali potresni dokumentarac o Britney Spears koji je podigao prašinu na društvenim mrežama?

Dokumentarac o mentalnom slomu nekada omiljene pop princeze nikoga nije ostavio ravnodušnim!

"Dobro jutro svima osim Justinu Timberlakeu" novi je meme koji ovih dana ne možemo, a da ne primijetimo na gotovo svim društvenim mrežama. Novi dokumentarac u produkciji New York Timesa, premijerno prikazan 5. veljače na medijskim platformama FX i Hulu, apsolutno nikoga nije ostavio ravnodušnim, štoviše, pokrenuo je lavinu reakcija te doveo 'Free Britney' pokret do usijanja te smo preko noći gotovo svi postali Chris Crocker s plahtom na glavi, moleći da se nekadašnja princeza popa ostavi na miru...

Imati život Britney Spears bilo je nešto o čemu je gotovo svaka djevojčica maštala. Ona je jednostavno imala sve, od prekrasnog izgleda, publike diljem svijeta koja ju je obožavala, značajne uspjehe u karijeri s toliko malo godina, prezgodnog dečka kraj sebe i hitove koji i dan danas nisu dosadili. No, u jednom trenu je sve otišlo nizbrdo te je od teen idola, postala glavni predmet sprdnje, ponajviše medija koji su jedva dočekali puniti naslovne stranice njezinim bizarnim potezima, a koji su pak s odmakom vremena i iz perspektive u kojoj sada promatramo cijeli slučaj, bili glasni pozivi u pomoć, na koje smo svi kolektivno ostali gluhi.

Kada je 2008. godine doživjela psihički slom, nitko zapravo ne zna što se točno sve izdogađalo u njezinom životu. Ono što se zna jest da je prema sudskom rješenju Britney stavljena pod skrbništvo jer nije sposobna samostalno rasuđivati i donositi poslovne odluke, a potpunu kontrolu nad njezinim novcem imao je otac Jamie Spears, koji je u javnosti predstavljen kao okrutni mučitelj pop princeze. 2019. godine se zbog zdravstvenih razloga povukao s te pozicije te je sada brigu o njoj preuzela profesionalna skrbnica, no za Britney to nije imalo neku značajnu ulogu jer je i dalje za mnoge zatočenica vlastitog doma, a ovakve teorije zavjere najviše potiču njezini bizarni videi koje redovito postavlja na Instagramu, zbog čega su mnogi zaključili kako joj ni dan danas nije pružena adekvatna pomoć.

Kako je do toga došlo i u koga se treba uprijeti prst osude jer je miljenica brojnih generacija dovedena u takvo stanje, sjajno prikazuje ovaj novi, 75 minutni dokumentarac "Framing Britney Spears", koji će vas vratiti na sam početak njezine karijere, ali i pokazati dramatične scene iz njezinog života koje smo nekada šutke promatrali, opravdavajući sve njezinim izborom da se bavi javnim poslom, gdje se samim time automatski osoba mora znati nositi i s teretom slave. Od izdaje partnera kojem je tada najviše vjerovala i koji je cijelu situaciju iskoristio za napredak svoje karijere, preko intervjua koji su prepuni prljavih seksualnih aluzija i rasprava o njezinoj želji da u brak uđe nevina, pa sve do nezapamćenog medijskog linča gdje su se svi s njom poigravali kao da je riječ o krpenoj lutki, bez imalo uljepšavanja prikazano je u ovom dokumentarcu koji će vas podsjetiti kako pasivnim promatranjem nečijeg mentalnog propadanja i gutanjem takvog sadržaja, i mi imamo jedan djelić svoje odgovornosti!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 12.02.2021. u 12:16
Tagovi: film, kultura

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p