FILM I TEATAR

Kako su ekološke organizacije završile u raljama Wall Streeta?

Besplatno pogledajte svjetsku premijeru sjajnog dokumentarnog filma koji će vas natjerati na razmišljanje!

Poznati američki redatelj i ekološki aktivist Michael Moore još je krajem prošle godine najavio svoj novi dokumentarac koji prati uspon i pad pojedinih ekoloških organizacija, a koji je trebao biti dostupan javnosti krajem ljeta.

Ipak, zbog trenutne situacije koja je promijenila datume premijera gotovo svih najavljenih filmskih naslova, Moore je simbolično odlučio iskoristiti Dan planete Zemlje te na pedesetu obljetnicu održati svjetsku premijeru koja će biti dostupna – baš svima! Film naziva ''Planet of the Humans'' režirao je poznati filmaš Jeff Gibbs koji je i ranije radio na brojnim filmovima koji se bave upravo ekologijom, a sama radnja prati uspon i pad pojedinih ekoloških pokreta koji su izgubili bitku zbog katastrofalnih odluka i želje za profitom. Moore je smatrao da smo, s obzirom na pandemiju, prisiljeni na razmatranje uloge koju kao pojedinci imamo u ovome svijetu i u našem prilično krhkom ekosustavu te da je ovo idealno vrijeme za objavu filma ovakvog tipa.

Film je od danas dostupan na Youtube platformi, a moći ćete ga besplatno gledati narednih 30 dana. Također, s obzirom na današnju premijeru, možete prisustvovati javnoj raspravi koja će se u večernjim satima održati na Facebooku i Twitteru, a u kojoj će sudjelovati i sami tvorci filma.

Foto: Unsplash, Youtube
Objavljeno: 22.04.2020. u 14:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p