FILM I TEATAR

Napeti kriminalistički triler o kojemu se ne prestaje pričati!

Najnoviji američki triler u kratkom je roku osvojio publiku

Američki kriminalistički triler ''Uncut Gems'', u kojoj Adam Sandler igra poprilično neobičnu ulogu od onih na koje smo naviknuli, postao je apsolutni rekorder zarade u kinima, a može se pohvaliti i odličnim ocjenama publike koja Sandlerovoj ulozi prognozira brojne nagrade.

Novi triler nastao je u režiji braće Josha i Bennyja Safdieja, a prati priču malog prevaranta Howarda kojemu se tijekom jednog vikenda sve posljedice dugogodišnjih klađenja i ostalih kombinacija sruše na glavu; Howard je njujorški draguljar kojemu prijete utjerivači dugova, ljubavnica, supruga i djeca koju godinama zanemaruje. Howard bezuspješno balansira između posla, obitelji i brojnih ljudi kojima duguje mnogo novca, a spas pronalazi u spiritualistima koji pristignu iz Afrike. Međutim, i tada dogovara niz oklada s izuzetno visokim ulozima. Baš kao i u prethodnom njihovom filmu Good Time, Josh i Benny Safdie stvorili su zapanjujuću priču o nesretnom čovjeku s izrazito visokom sposobnošću ukopavanja sve dublje i dublje u vlastite probleme.

Film je izrazito stresan, težak, na trenutke i neugodan za gledanje što ga zapravo čini pravim remek djelom i osvježenjem u filmskoj industriji. Zaplet je ispunjen gorkim osjećajem životnih nedaća, a sve je izrazito naglašeno samim načinom snimanja koji na trenutke podsjeća na kultni ''Requiem for a dream''. U filmu izostaje element fantastičnosti u bilo kojem obliku što znači da je u potpunosti prožet tmurnim realizmom, a što samom filmu daje umjetničku težinu koja je na koncu i oduševila javnost.

Većina sjajnih filmova koje dugo pamtimo nude iskustvo sjajnog eskapizma, ostavljajući nas krajnje zaprepaštenima kada konačno završe, a mi se ponovno suočavamo sa stvarnim životom. Jedan od takvih filmova je upravo Uncut Gems, s jednom velikom razlikom: kada završi, sa zahvalnošću se vraćate u stvarni svijet, sigurni u spoznaju da vaš dosadan, svakodnevni život ipak nije toliko loš! Spomenuti triler uskoro ćete moći gledati i na omiljenom streaming servisu - Netflixu!

Foto: imdB, Youtube
Objavljeno: 15.01.2020. u 11:16
Tagovi: film

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p