FILM I TEATAR

Kultne serije kojima se uvijek rado vraćamo!

...i koje će poslužiti kao izvrsna razonoda!

Iako već dugi niz godina živimo u vremenu hiperprodukcije i iako smo već itekako navikli na nove naslove koji gotovo svakodnevno nastaju na popularnim streaming platformama, uvijek se rado sjetimo onih naslova koji su nam se najviše urezali u sjećanja i obilježili naše tinejdžerske dane.

S obzirom na to da je vikend iza ugla, idealno je vrijeme za dozu nostalgije i uživanje u dobro poznatim naslovima koje prepoznajemo već u prvim sekundama uvodne špice. Htjeli vi to priznati ili ne, dobri stari naslovi iz devedesetih i početka 2000-ih su nas, u vremenu bez društvenih mreža, Netflixa i smartphonea, naučili mnogo o prijateljstvima, ljubavi i odrastanju, a glavne teme na gotovo svim druženjima ticale su se avantura ekipe iz O.C-a i One Tree Hilla, a gotovo da i nije bilo djevojčice koja nije poželjela u svome ormaru uvrstiti barem jedan odjevni komad Serene van der Woodsen. Zato smo u nastavku izdvojili one serije koje se ne zaboravljaju, a koje su potpuno obilježili i uveseljavali naše odrastanje.

Prijatelji

Ova kultna serija koja se već godinama prenosi s generacije na generaciju baš nikada ne izlazi iz mode, a avanture koje svakodnevno proživljava šestero prijatelja jednako su aktualne i danas. Ova bezvremenska serija započela je s imitiranjem prije punih 25 godina, a svim glumcima donijela je slavu o kakvoj su mogli samo sanjat i trajno obilježila karijere.Ovu neponovljivu seriju i danas gledamo s jednakim, ako ne i većim, užitkom i ne možemo dočekati novi nastavak i nove avanture poznate šestorke koju smo toliko zavoljeli!

One Tree Hill

Gotovo da i nema ženske osobe koja se ne sjeća planetarno popularnog Lucasa Scotta kojega je utjelovio Chad Michael Murray, a koji je u kratkom vremenu postao prva simpatije čitave generacije devedesetih. Serija je započela s emitiranjem davne 2003. godine, a i dandanas osvaja nove fanove svojim epizodama pepunim emocije, humora i – zgodnih likova iz mirnog Tree Hill gradića.

O.C.

Sjećate li se da su se ekipe uglavnom dijelile na ''team One Tree Hill'' i ''team O.C.''? Iako nisu nimalo slične, ove serije su redovito razdvajale ''fanove'', a malo koji fan Lucasa Scotta je dijelio jednak entuzijazam kada govorimo o zvijezdi O.C-a – Ryanu Atwoodu. Avanture Ryana i socijalno neprihvaćenog Setha Cohena dodatno začinjavaju djevojke i susjedstva koje su nas u devedesetima naučile vrijedne lekcije o ljubavi, životu i strasti.

Gossip Girl

Prva serija koja nas je, nakon One Tree Hilla i O.C-a, u potpunosti raspametila bila je upravo Gossip Girl. Serija je započela s prikazivanjem 2007. godine, a mi smo, prikovani uz male ekrane, satima pregledavali epizode i sanjarili o životu u New Yorku i garderobi koju su Blair i Serena redovito pokazivale. Stoga ne čudi da nas je vijest o ponovnom snimanju ove planetarno popularne serije potpuno oduševila!

Čarobnice

Za neke pomalo strašna, al i dalje vrlo ''catchy'' serija prati priču o tri sestre koje su ujedno i najmoćnije vještice dobrih namjera. Iako je često uspoređivana i često nazvana lošom kopijom jednako popularne i jednako strašne serijom ''Buffy'', serija ''Čarobnice'' trajala je punih osam sezona, a gledatelji se i danas nisu zasitili borbi protiv zla koje su Piper, Shannen i Prue hrabro odrađivale.

Foto: Youtube, imdB
Objavljeno: 13.03.2020. u 12:59

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p