FILM I TEATAR

Masterclass 'Krupni kadar' nisu propustile brojne osobe iz kulturnog života

U prisustvu redateljice Ildiko Enyedi i glumice Alexandre Borbely održan masterclass Krupni kadar!

U subotu je u kinu Kaptol Boutique Cinema održan masterclass Krupni kadar u organizaciji Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD). Gošće masterclassa bile su mađarska autorica Ildiko Enyedi, redateljica filma Tijelo i duša, koji je 2017. godine osvojio Zlatnog medvjeda u Berlinu i bio nominiran za prestižnu nagradu Oscar 2018. godine te glavna glumica Alexandra Borbely, koja je za ulogu Marie u istom filmu osvojila nagradu Europske filmske akademije za najbolju glumicu. Nakon uvodnih riječi dopredsjednice HDFD-a, glumice Lane Barić održana je projekcija filma, a potom i razgovor koji je moderirala producentica Tamara Babun.

Projekciju i razgovor popratili su brojne osobe iz kulturnog života: ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich, glumice Jasna Bilušić, Sanja Vejnović, Beti Lučić, Karmen Sunčana Lovrić, Anja Matković i Tara Rosandić, glumci Ante Krstulović i Nikša Kušelj, producenti Boris T. Matić i Lana Matić, redateljice Dubravka Turić i Antoaneta Alamat Kusijanović, kazališna redateljica Ivica Boban, psihologinja Aleksandra Mindoljević i brojni drugi.

Ildikó Enyedi jedna je od najznačajnijih europskih redateljica. Karijeru je započela kao konceptualna i medijska umjetnica, a zatim se posvetila snimanju kratkometražnih i dugometražnih filmova, i to kao scenaristica i redateljica. Za svoj rad osvojila je više od 40 međunarodnih nagrada!

Alexandra Borbely, Ildiko Enyedi

Tamara Babun

Sanja Vejnović

Pavle Vrkljan i Marina Redžepović

Tara Rosandić

Chris Marcich i Lana Barić

Boris i Lana Matić, Lana Barić, Chris Marcich

Foto: Nina Đurđević
Objavljeno: 28.10.2019. u 11:55
Tagovi: kultura

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p