FILM I TEATAR

McMillions: odličan dokumentarac o velikoj prevari McDonald'sa

Intrigantna priča koja će vas šokirati!

Vjerujemo da je trenutno stanje karantene i samoizolacije baš sve potaknulo na gledanje serija za koje nikad nije trenutak, filmova, ali i sjajnih dokumentaraca. Baš jedan takav dolazi pod imenom McMillions, a govori o jednoj od najvećih prevara ikad na nagradnim igrama te je bez imalo razmišljanja intrigantna priča koju morate pogledati.

Krajem 90-ih godina, svima dobro poznati McDonalds's organizirao je nagradnu igru s poprilično velikim dobitcima. Naime, neke od nagrada su bile manje, od manjih novčanih dobitaka, automobila, pa u konačnici glavne nagrade od vrtoglavih 1.000.000 dolara. Sudjelovati u nagradnoj igri bilo je poprilično jednostavno. Dakle, igra je nalikovala Monopolyju, a polja su se nalazila na nekim McDonald's proizvodima. Nagradne naljepnice instantno su privukle potrošače u spomenuti restoran brze hrane s nadom da će baš oni izvući onu dobitnu, no tu dolazimo do prevare koja je nastupila i trajala dugih deset godina.  Naljepnice s velikim dobitcima čuvale su se 'sa strane' i putem odabranih suradnika u prevari, distribuirale ljudima koju su potom davali dio svog dobitka.

Glasoviti Uncle Jerry bio je glavni negativac i mozak ove prevare koja je opstala zato što je u očima javnosti i dalje sve djelovalo legitimno i pravilno. Dobitnici su se slavodobitno fotografirali s velikim čekom, bili na TV-u, dijelili svoje oduševljenje, no ono što nitko nije znao – dijelili i dio dobitka. Ipak, kako što to obično biva i ova prevara je otkrivena, a sudionici su osuđeni na 20-ak godina zatvora. Ova zanimljiva i pomalo nestvarna priča odvijala se pred očima javnosti, lagala u lice potrošačima koji su pošteno htjeli svoj dio kolača te donedavno nisu niti znali za skandal koji se odvijao neizmjerno dug period. Zaključno možemo reći da će vas ovaj mini dokumentarac šokirati, potresti i natjerati na razmišljanje i preispitivanje te ga svakako valja pogledati, a to možete učiniti putem HBO servisa.

Foto: IMDB, Youtube
Objavljeno: 29.04.2020. u 10:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p