FILM I TEATAR

Najnoviji film o princezi Diani otkriva detalje koje još nismo imali prilike vidjeti!

Radnja filma usko je vezana uz Dianino napuštanje kraljevske obitelji

Iako su prošle pune 22 godine otkako je preminula princeza Diana, o njezinom životu i smrti ne prestaje se pričati ni danas, a detalji o raspadu kraljevske familije i Dianinoj ulozi i danas su temelj brojnih teorija zavjere koje ne prestaju intrigirati javnost.

No, čini se kako će najnovija nezavisna drama redatelja Pabla Larraina otkriti brojne detalje koje još nismo imali prilike vidjeti; radnja filma ''Spencer'' odvija se kroz period od tri dana u prosincu ranih devedesetih, u vremenu kada je Diana napustila princa Charlesa i otputovala u Norfolk. Scenarist Steven Knight već ima napisani scenarij, a omiljenu britansku princezu će ovoga puta utjeloviti poznata glumica - Kristen Stewart. Za razliku od brojnih dostupnih filmova i dokumentaraca, najnovija ekranizacija neće se doticati Dianine tragične smrti već će se fokusirati na napete odnose s mužem i čitavom kraljevskom obitelji te njihovom konačnom raskolu.

"Obično u bajkama princ dođe, nađe princezu, ona postane njegova žena i na kraju kraljica. To je bajka. Kada netko odluči da ne želi biti kraljica i kaže 'Radije bih otišla i bila svoja', to je velik, velika odluka, naopaka bajka. Oduvijek sam time bio iznenađen i smatrao kako je to sigurno bila teška odluka. To je centralna nit ovog filma." , otkrio je Pablo Lorrain, redatelj filma.

Produkcija filma trebala bi krenuti već početkom sljedeće godine i iako još uvijek nije poznat datum premijere, ne sumnjamo kako će i ova priča o životu princeze Diani biti itekako intrigantna i napeta.

Foto: imdB
Objavljeno: 19.06.2020. u 10:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p