FILM I TEATAR

Najzanimljiviji filmovi i serije koje u listopadu ne smijete propustiti pogledati!

Naslovi koji će bas prikovati uz male ekrane!

Dolaskom jeseni i nešto hladnijeg perioda, svoje dane uglavnom ćemo provoditi unutar vlastitog doma i to ispred TV ekrana, s omiljenim grickalicama u rukama. Svaki dan svjedočimo nekim novim premijerama koje se zaista isplati pogledati, a u nastavku smo izdvojili najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu listopadu premijerno prikazivati na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i na zahtjev HBO GO i HBO On Demand!

Slom (The Undoing) - Premijera 26. listopada u 20.00 sati na HBO-u

Scenarist David E. Kelley („Male laži“) i redateljica Susanne Bier („Noćni upravitelj“) donose šestodijelnu limitiranu seriju „Slom“ koja prati uspješnu terapeutkinju Grace Fraser (Nicole Kidman), njezina supruga Jonathana (Hugh Grant) i njihova mladog sina (Noah Jupe) koji pohađa elitnu privatnu školu u New Yorku. Preko noći otvara se ponor u njezinu naizgled savršenom životu: nasilna smrt, nestali supružnik i, umjesto čovjeka kojeg je Grace mislila da poznaje, samo niz strašnih otkrića. Prepuštena sama sebi nakon sve šire i vrlo javne katastrofe te užasnuta načinima na koje nije poslušala vlastiti savjet, Grace mora rastaviti jedan život i izgraditi drugi za svoje dijete i sebe.

Beartown (Beartown) - Premijera 18. listopada u 21.00 sati na HBO 3

Gradić Beartown polako ustupa tlo nadirućem drveću koje ga okružuje. Lokalni junak i bivša hokejaška zvijezda Peter vraća se u Beartown kako bi osnovao juniorski tim i osigurao budućnost grada. Nositi nade cijelog grada na svojim plećima težak je teret za Beartownove dječake. Kad mladu momčadsku zvijezdu optuže za užasan čin, u gradu nastaje kaos i svi su stanovnici pogođeni. BEARTOWN istražuje nade koje okupljaju malu zajednicu, tajne koje je razdvajaju, hrabrost koja je potrebna pojedincu da se suprotstavi grupi i posljedice načina na koji odgajamo svoju djecu.

Vučji odgoj (Raised By Wolves) - Premijera 23. listopada u 21.00 sati na HBO-u

ZF serija vrhunskog pripovjedača i producenta Ridleyja Scotta, „Vučji odgoj“, usmjerena je na dva androida – Oca i Majku – koji su dobili zadatak da odgajaju djecu na misterioznom i nedavno otkrivenom planetu. Rastom kolonije, ljudima prijeti razdor zbog vjerskih razlika. Androidi uče da je kontroliranje uvjerenja ljudi podmukao i težak zadatak.

Patrola prokletih II (Doom Patrol II) - Premijera 6. listopada u 19.00 sati na HBO-u

„Patrola prokletih“ oživljava jednu od najomiljenijih skupina DC-jevih superheroja: Robotmana, Negative Mana, Elasti-Woman i Crazy Jane, na čelu s modernim ludim znanstvenikom Nilesom Caulderom zvanim Šef. Svaki član Patrole prokletih pretrpio je strašnu nesreću koja im je podarila nadljudske sposobnosti, ali ih je također unakazila. Traumatiziran i potlačen, tim je pronašao svoju svrhu zahvaljujući Šefu koji ih je okupio kako bi istraživali najčudnije postojeće fenomene. Nakon Šefova misterioznog nestanka, ti se nevoljni heroji nađu na neočekivanom mjestu kad ih u akciju pozove nitko drugi nego Cyborg, koji im dolazi s misijom koju je teško odbiti. Dijelom grupa potpore, dijelom tim superjunaka, Patrola prokletih ekipa je supermoćnih nakaza koja se bori za svijet koji ne želi imati ništa s njima.

Dostojanstvo (Dignity) - Premijera 8. listopada u 22.00 sati na HBO 3

Jezivi triler inspiriran stvarnom pričom o njemačkom kultu u Čileu. Tajanstveni njemački kult „Colonia Dignidad“ osnovao je bivši nacistički vojnik Paul Schaefer u mirnom čileanskom gradiću, gdje je za sobom ostavio višedesetljetnu povijest mučenja, zlostavljanja djece i ubojstava unutar zidova svoje goleme baze, zaštićene diktaturom generala Pinocheta. Sada, s novom vladom na vlasti, Čile je napokon spreman okončati nasilnu ostavštinu Colonije. Mladi savezni tužitelj Leo Ramírez zadužen je da dovede neuhvatljivog vođu sekte Paula Schaefera pred lice pravde. Ali Leo ima vlastitu tajnu povijest s Colonijom. Prije 20 godina ondje je pod tajanstvenim okolnostima umro njegov mlađi brat Pedro, a sam je Schaefer platio Leovo školovanje u Njemačkoj kako bi ga ušutkao.

Drugi roditelji (Other Parents) - Cijela I i II sezona dolaze u HBO GO ponudu 1. listopada

U humorističnoj seriji „Drugi roditelji“, međusobno se sastaje družina modernih roditelja. Njihov zajednički projekt: otvaranje vrtića. Buduće i nove majke i očevi govore o svojim osobnim roditeljskim iskustvima i ne slažu se baš uvijek. „Drugi roditelji“ snimljeni su u lažno dokumentarnom stilu – glumci su skicirali različite uloge i improvizirali dijaloge pred kamerom. Glumci isprva nisu znali tijek priče te su se pred upaljenom kamerom u više navrata susretali s iznenađenjima.

Treći dan (The Third Day) - Utorkom nova epizoda u 20.00 sati na HBO-u

Limitirana serija „Treći dan“ autora Dennisa Kellyja i Felixa Barretta podijeljena je u dva dijela: „Ljeto“ i „Zima“. U prve tri epizode „Ljeta“ Jude Law glumi Sama, čovjeka koji je privučen na tajanstveni otok uz britansku obalu, gdje susreće skupinu otočana koji su odlučili očuvati svoju tradiciju pod svaku cijenu. „Zima“ se odvija u zadnje tri epizode i tu Naomie Harris („Mjesečina“) glumi Helen, odlučnu autsajdericu koji dolazi na otok tražeći odgovore, ali čiji dolazak ubrza odlučujuću bitku za njegovu sudbinu.

Mi smo to što jesmo (We Are Who We Are) - Utorkom nova epizoda u 21.00 sati na HBO-u

Nominiran za Oscar, Luca Guadagnino, prvi put na televiziju donosi svoj jedinstveni kinematografski stil u seriji od osam epizoda „Mi smo to što jesmo“ koja debitira isključivo na HBO-u. Priča je to o dvoje američkih klinaca koji žive u američkoj vojnoj bazi u Italiji. Serija istražuje prijateljstvo, prvu ljubav, identitet i uranja publiku u sav zbrkani ushit i tjeskobu bivanja tinejdžerom – priča koja se može dogoditi bilo gdje u svijetu, ali u ovom se slučaju događa u ovom malom komadiću Amerike u Italiji.

Ljubavni život (Love Life) - Ponedjeljkom nova epizoda u 21.00 sati na HBO-u

„Ljubavni život“ govori o putovanju od prve do posljednje ljubavi i kako nas partneri oblikuju u osobe koje jesmo kad napokon s nekim ostanemo zauvijek. Ova nova inačica antologijskih serija u žanru romantične komedije svake će sezone pratiti drugog protagonista u potrazi za ljubavlju, pri čemu će svaka epizoda pričati priču o jednoj od njihovih veza. Anna Kendrick glumi glavnu ulogu u prvoj sezoni zajedno s Zoë Chao, Peterom Vackom, Sashom Compere i Lesley Manville.

Foto: PR, youtube
Objavljeno: 28.09.2020. u 15:49
Tagovi: serija, tv serija, serije

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p