FILM I TEATAR

Netflixov filmski hit ''Marriage story'' ozbiljan favorit za Oskara!

Priča o ljubavu, braku i rastavi koja vas neće ostaviti ravnodušnima!

Čini se kako je film oskarovca Noe Baumbacha uvjerljivo najuspješniji Netflixov film u 2019. godini; drama je u ponedjeljak zaradila čak šest nominacija za Zlatni globus i to u kategorijama za najbolju dramu, najboljeg glumca i glumicu, najbolju sporednu ulogu, najbolji scenarij i najbolju originalnu glazbu. Film je tako postao najveći favorit, ali i ozbiljna konkurencija u dodjeli Oscara koja će se održati 5. siječnja u Los Angelesu.

Marrige story detaljna je priča o raskolu braka koja na nevjerojatno realan i emotivan način prikazuje nimalo uljepšane životne situacije i surove probleme s kojima se gotovo svaki par u sličnoj situaciji susreće. Charlie, kojega je utjelovio Adam Driver, je uspješni kazališni redatelj, a Nicole, koju glumi fantastična Scarlett Johansson, je glumica u njegovoj kazališnoj trupi. Odluka o okončanju braka u kojemu imaju i osmogodišnjeg sinčića donesena je na samom početku filma, a nada da će se sve okončati na neformalan, prijateljski način postepeno nestaje. Ljepota filma ne leži samo u priči već ponajviše u direktnim, emotivno nabijenim scenama na koje je teško ostati ravnodušan, a s kojima će se poistovijetiti baš svaka osoba koja je vrijednost i suštinu odnosa naučila na onaj teži način. U filmu je evidentan utjecaj Woodie Allena koji se osjeti na samom početku filma; montaža savršeno dočarava odnose likova u filmu, a žanrovski razmještene scene u ključnim situacijama tvore atmosferu koja je, na koncu, osvojila srca publike i priskrbila ovoj dramskoj priči čak šest oskarovskih nominacija.

S obzirom na to da je film nastao u produkciji Netflixa, možete pogledati na streaming servisu od 6. prosinca! Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji, a kritičari su već tada ovu nevjerojatno realističnu dramu, za koju smo sigurni da će vas oduševiti, ocijenili visokim ocjenama.

Foto: IMDb
Objavljeno: 10.12.2019. u 11:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p