KULTURA

Obožavali ste seriju Igra Prijestolja? Imamo sjajne vijesti jer stiže novi serijal!

Započelo je snimanje serije "House Of Dragon" i znamo kad stiže na male ekrane!
Službeno je! Obožavatelji kultnog serijala Igra Prijestolja bit će itekako uzbuđeni jer je stigla potvrda i prve „behind the scene“ fotografije novog serijala odnosno prednastavka „House Of The Dragon“. Dugo iščekivani prequel počeo je sa snimanjem prve sezone, a ako je vjerovati insajderima, prve epizode očekuju nas početkom godine!

Matt Smith viđen odjeven kao njegov lik princa Daemona Targaryena u uvali Kynance u Cornwallu i otad se zahuktala lavina komentara i uzbuđenja o povratku poznatog GOR svijeta. 38-godišnji glumac snimljen je dok je snimao scene za željno očekivani prequel GOT-a, House Of The Dragon. Nakon što je HBO prošle godine potvrdio snimanje prequela i produkciju dugo iščekivane Kuće zmaja s početkom u travnju 2021., otkrili smo još niz detalja što možemo očekivati sa zasigurno još jednim televizijskim hitom!Serija „House Of The Dragon“ stvorena je zajedničkim snagama Georgea R.R. Martina i Ryana Condala i Miguela Sapochnika. Sapochnik najveći obožavatelji Igre Prijestolja znaju kao jednog od redatelja ponajboljih epizoda poput "The Bells", "The Long Night" i "Battle of the Bastards". Prva službena vijest o ovoj spin-off seriji stigla je u prosincu 2020. u tweetom sa službene Twitter stranice Game of Thrones, u kojem se izjavljuje: "Zmajevi dolaze. #HouseoftheDragon počinje proizvodnju 2021." i otad obožavatelji GOT-a s nestrpljenjem iščekuju svaku novu vijesti.„House Of Dragon“ bit će serija od 10 epizoda inspirirana jednom od originalnih knjiga Georgea R. R. Martina, Vatra i krv. Radnja serije vratit će nas 300 godina prije Igre prijestolja, s obzirom na vladavinu dinastije Targaryen. Obitelj koja je obilježila serijal GOT s tek površinskim naznakama njihovog terora, ovog puta je u prvom planu. Očekuje nas niz novih glumačkih nada poput Emme D'Arcy koja će igrati princezu Rhaenyru Targaryen, Olivia Cooke glumit će kraljicu Alicent Hightower, Rhys Ifans u ulozi Otta Hightowera, Steve Toussaint kao lord Corlys Velaryon, a princa Daemona Targaryena glumit će Matt Smith. Ostale zvijezde koje će zakoračiti u svemir GOT su Paddy Considine kao kralj Viserys Targaryen, Eve Best kao princeza Rhaenys Velaryon, Sonoya Mizuno kao Mysaria, pouzdani saveznik princa Daemona Targaryena i Fabien Frankel kao vitez kraljevske garde Ser Criston Cole. U središtu pozornosti bit će još jedan lik, Aegon II Targaryen, mlađi polubrat princeze Rhaenyre koji osporava njezino pravo na prijestolje i potpaljuje građanski rat, no glumac koji će glumiti tu ulogu nije otkriven.Osim sjajne glumačke postave i zanimljive radnje, očekivanja o sveukupnom dojmu serijala su velika. To zna i producent Ryan Condal koji je izjavio strahopoštovanje prema svjetskom hitu koji je bio "Game of Thrones" i velikim očekivanjima obožavatelja da i ovaj prequel serijal bude jednako dobar. "Očito postoji mnogo stvari koje bih mogao reći... Osjećam da bih zbog svega toga dobio hitac metkom ili otkaz. Reći ću ovo: shvaćam ramena na kojima stojim ovdje u ovoj seriji. Shvaćam korake kojima hodam - vrlo su duboki, vrlo su zastrašujući, ali dolazim kao producent u nadi da se pokažem ne samo kao veliki obožavatelj serije GOT nego i kao ljubitelj knjiga po kojima je ista i snimljena!".

Stoga, preostaje samo biti strpljiv i pričekati početak 2022. godine kad se očekuje emitiranje prve sezone "House Of Dragon" na HBO platformi.
Foto: HBO
Objavljeno: 24.09.2021. u 12:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p