FILM I TEATAR

Odličan filmski naslov koji ovog četvrtka ne smijete propustiti!

Francuska dramedija 'Alice i gradonačelnik' otvara 17. ZFF!

Novo izdanje najveće zagrebačke filmske avanture održavat će se tijekom rekordnih 11 dana, od četvrtka do nedjelje, 7. do 17. studenog u kinu Tuškanac, Dvorani KIC, Muzeju suvremene umjetnosti, Narodnom sveučilištu Dubrava, Kulturnom centru Travno, Hrvatskom glazbenom zavodu, F22 – Novoj akademijskoj sceni i HUB385.

Okosnicu festivala, kao i dosad, čini glavni natjecateljski program dugometražnog i kratkometražnog filma, koji daje pregled najbolje recentne produkcije debitantskih i drugih filmova iz cijeloga svijeta te natjecateljski program domaćeg kratkog metra Kockice, platforme kroz koju su sa svojim kratkometražnim radovima prošetala sva najvažnija novija imena domaćeg filma.

Ovogodišnji ZFF uokviruju dvije političke filmske priče. Na otvorenju u Laubi gledamo šarmantnu francusku dramediju Alice i gradonačelnik Nicolasa Parisera o nekoć ambicioznom gradonačelniku Lyona „koji se osjeća poput skupocjenog i moćnog automobila bez goriva“ i njegovom odnosu s mladom filozofkinjom koja ima zadatak naoružati ga novim, progresivnim idejama. Film će zagrebačkoj publici predstaviti gost 17. ZFF-a glumac Pascal Rénéric.

Alice i gradonačelnik

Festival zatvara politička satira Bosonogi car u režiji Jessice Woodworth i Petera Brosensa, koji se kao dvanaesti naslov prikazuje u glavnom programu izvan konkurencije. Nastavak komedije Kralj Belgijanaca (ZFF 2016.) s Geraldine Chaplin nosi hrvatski koprodukcijski potpis (Propeler Film) te je u potpunosti snimljen u Hrvatskoj. Film će na zatvaranju predstaviti koredateljica Jessica Woodworth, glumac Titus De Voogdt i predstavnici hrvatske filmske ekipe. Uz glavni program dugometražnog i kratkometražnog filma ZFF ima dva dodatna natjecateljska programa. U programu Ponovno s nama prikazaju se filmovi autora čiji rad kontinuirano pratimo kroz festivalski program ili kino distribuciju, a ove godine čine ga novi filmovi Taike Waititija, Jojo Rabbit, Grímura Hákonarsona, Mlijeko, Roya Anderssona, O beskraju, Gabriela Mascara Božanska ljubav te Pabla Larraina, Ema.

Ivana Grozna

Uz stalne i popularne programe Velikih 5, Dani LUX filma, Moj prvi film i Bibijada, ove godine predstavit će se i dva nova. Pod selektorskom palicom kritičarke Diane Nenadić, a povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, donosimo program Fragmenti egzila koji će na malom uzorku pokazati kako su na različite aspekte tog neiskorjenjivog fenomena reagirali neki od glasovitih europskih filmaša, dok su program Dva Berlina - Filmom preko zida, povodom 30. obljetnice pada berlinskog zida pripremili Restart i Dokukino KIC u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien i ZFF-om.

Tijekom osam dana programa Industrija, ZFF-ove platforme za edukaciju i umrežavanje profesionalaca, ali i sve zainteresirane publike, i ove godine održat će se niz predavanja, panela i radionica te pitching forum čak 7 studentskih projekata iz regije
. U Zagreb tako dolaze vrhunski stručnjaci iz područja dizajna i narativnog razvoja videoigara, ali i najzanimljivijeg segmenta u produkciji TV serija - televizijskog pripovijedanja.

Program Zagreb Film Festivala dostupan je na službenoj festivalskoj stranici . Ulaznice se nalaze u online prodaji, te na blagajni ZFF-a ispred kina Tuškanac.


Negdje lijepo

U sklopu ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala održat će se ZFF ZABAVE Events curated by Zagreb Social Club. Za vrijeme trajanja festivala, prije i poslije projekcija bit će organizirano druženje uz glazbeni program na nekoliko gradskih lokacija!

Foto: PR
Objavljeno: 06.11.2019. u 15:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p