FILM I TEATAR

Odlična predstava s Juditom Franković u glavnoj ulozi koju ne želite propustiti

Millennial generacija i dalje kao velika inspiracija

Premijera predstave Važnije polovice autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović, u režiji Paole Slavice održat će se u srijedu, 27. studenog u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20:00, dok je reprizna izvedba na rasporedu 28. studenog u 20:00. Predstava je nastala u suradnji nezavisne umjetničke organizacije Teatar Mašina igre i Teatra &TD, a riječ je o duo drami koja se bavi generacijom popularno nazvanom "milenijalsi", obraćajući se upravo njezinim pripadnicima.

Što danas znači ona poznata fraza naših roditelja "kada smo mi imali trideset, u naše vrijeme mi smo..."? Gdje se skriva recept za sigurnu egzistenciju u moru honorarnih i poslova na određeno? Kako sretno ili barem bezbolnije živjeti čak dvije stvarnosti: fizičku i virtualnu? Što je uspjeh, a što preživljavanje? Koje ljubavne veze imaju potencijal za nešto ozbiljnije od par mjeseci ili godina ležernog nalaženja? Kada i da li uopće imati djecu, obitelj i išta stalnije u toj cijeloj džungli (ne)mogućnosti? Što sada kada smo dio Europske unije i cijeli svijet nam je na dlanu? Što nakon zadnje pjesme i fajrunta? Jesmo li hrabriji i uporniji od nekih prijašnjih generacija ili smo samo razmaženi i izgubljeni?

Svakodnevica nam je rascjepkana na virtualne profile, izvješća o stanju računa na mailu, stalna uspoređivanja s prijateljima i kolegama, male i grandiozne planove koji se stvaraju i brišu brzinom fejsbučnih statusa, uzdisanja između ugode i anksioznosti i stalna propitivanja nas samih i svih koji nas okružuju.

Judita Franković Brdar

Važnije polovice rezultat su isprekidano-kontinuiranog rada u kojem su se Beatrica i Mirna nalazile srijedom, spajajući ugodno s korisnim - uz druženje, bilježeći crtice iz svojih života kroz prozne fragmente i osobnu prepisku u inboxu. Dodajući fikciji navedene dokumentarističke elemente, izgradili su dva ženska lika – dvije pripadnice ove široko obuhvatne generacije. Mjesto radnje su naravno prirodna staništa svih nas – kafići, i to srijedama, na polovici tjedna. Autorice ove predstave su Beatrica Kurbel i Mirna Rustemović, režiju potpisuje Paola Slavica, a glume Judita Franković Brdar i Paola Slavica. Za dizajn i scenografiju zaslužan je Luka Borčić, dok dizajn svijetla potpisuje Miljenko Bengez.

Foto: PR, Zvonimir Ferina
Objavljeno: 25.11.2019. u 11:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p