FILM I TEATAR

Online kazališne predstave razveselit će sve zaljubljenike u ovu vrstu umjetnosti!

Odlična predstava iz udobnosti vlastitog doma!

U nedjelju se u Kazalištu Mala scena održala prva izvedba On line kazališta uživo, inovativnog projekta Kazališta Planet Art i njome ujedno proslavila 200. izvedba predstave 'Velika Zvjerka' kojom je online kazalište uživo započelo svoj život. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ovaj nov način uživanja u kazalištu startao je uspješno. Gledatelji hvale izvedbu i kvalitetan tehnički prijenos predstave te u svojim porukama govore da su imali dojam kao da su u kazalištu. Prvi on line kazališni prijenos pratili su gledatelje iz cijele Hrvatske, a nekoliko je gledatelja bilo iz Irske i SAD-a što je sve okupljene u ovom kazališnom iskustvu povezalo na novoj, globalnoj razini.

'U prijenosu smo nastojali maksimalno zadržati kazališni doživljaj prilagođavajući predstavu svim kreativnim i tehničkim zakonitostima drugog medija. Nastojat ćemo i dalje istraživati i usavršavati prijenos i u umjetničkom i u tehničkom smislu, a sve servise ćemo učiniti maksimalno user friendly.' – kaže Marko Torjanac, autor ovog projekta i osnivač i ravnatelj Planet Arta. Na pitanje o dojmovima nakon prve on line izvedbe uživo, kaže da mu se čini da je najvažnija informacija dobivena od ovog prvog susreta s on line publikom ta da je on line kazalište gledateljima očito zanimljivo što znači da se kazališnom sadržaju otvara prostor u novom mediju čime dobiva i potpuno nov doseg. U 'Velikoj Zvjerci', uz Torjanca, igrali su Slavko Juraga i Luka Dragić, stalna ekipa ove popularne predstave, a na kraju prijenosa Torjanac je pozdravio online kazališne gledatelje i zahvalio se svim suradnicima i kolegama iz predstava na entuzijazmu i angažmanu oko ovog eksperimentalnog projekta.


Iza predstave održan je skroman prijem na otvorenom ispred kazališta ne kojemu se, kao i na samoj predstavi, poštovale sve propisane epidemiološke mjere, a prisutni su skinuli maske samo za potrebe fotografiranja. Ekipu Planet Arta došli su podržati kolege i prijatelji Vilim Matula, Boris Svrtan, Petra Kurtela, Robert Zuber, Marina Pavković, Gordana Orsag Pasanec, Blaženka Leib, Lidija Ivanda i mnogi drugi. Već ovu nedjelju 1. studenoga u online kazalištu uživo možete gledati komediju 'Tko je ovdje lud?' kojoj je ovo i svečana 100. izvedba, a u nedjelju 8.11. 'Ritinu školu'. Zatim se ponovno istim redoslijedom prenose sve tri predstave.

Online ulaznice po cijeni od 39 kuna mogu se kupiti online, a predstavama je, naravno, moguće prisustvovati i fizički u Kazalištu Mala scena odakle se prenose.

Foto: PR
Objavljeno: 27.10.2020. u 12:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p