FILM I TEATAR

Ostanite doma i napišite dramski tekst za zagrebački HNK!

Sjajna vijest za sve kreativce i ljubitelje pisane riječi

Obožavate pisati i vješti ste s riječima? Onda će vas zasigurno oduševiti vijest da Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu raspisuje natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta!

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu jučer je objavilo vijest o raspisivanju natječaja za otkup suvremenog dramskog teksta koji će trajati od 1. travnja do 15. svibnja 2020. godine: ''Na natječaj se mogu prijaviti autori s prebivalištem u RH ili s hrvatskim državljanstvom, a prijavljeni dramski tekstovi moraju biti prikladni za izvođenje na velikoj pozornici HNK u Zagrebu. Pobjednički tekst bit će postavljen na sceni HNK u Zagrebu i u izvođenju ansambla Drame HNK u Zagrebu.'' Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku te ne smije biti ranije izveden, objavljen niti prijavljen na neki drugi natječaj. Svaki autor se može prijaviti s jednim dramskim tekstom, a zbog preporučenih mjera sigurnosti dovoljno je napisati tekst s naznakom ''za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta'' te podacima o autoru (ime i prezime, adresa i broj telefona) koje potom trebate poslati na e-mail adresu drama@hnk.hr.

Ovo je ujedno prvi puta u posljednjih pedeset godina da HNK u Zagrebu raspisuje natječaj za otkup suvremenog dramskog tekst stoga vas još jednom pozivaju da ostanete doma i napišete dramski tekst za HNK!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 25.03.2020. u 09:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p