FILM I TEATAR

Ovog utorka ne propustite DA2 Film Festival!

Petodnevno filmsko putovanje svijetom umjetnosti, arhitekture i dizajna

Nova, zanimljiva festivalska priča DA2 - ZAGREB DESIGN, ART & ARCHITECTURE FILM FESTIVAL, koja gledatelje poziva na petodnevno filmsko putovanje svijetom umjetnosti, arhitekture i dizajna, održat će se od 8. do 12. listopada u Dokukinu KIC.

Festival u utorak, 8. listopada otvara svjetska premijera talijanskog filma Slomljena priroda redateljice Alessandre Gallette, koju DA2 ostvaruje u suradnji s Milano Design Film Festivalom. Riječ je o dokumentarcu koji naslov dijeli s istoimenom izložbom i temom XII Milanskog trijenala, a koji gledatelje upoznaje s dizajnerima i arhitektima okupljenim oko milanske izložbe te njihovim futurističkim viđenjima odnosa ljudi s našim ekosustavom i tehnološkim napretkom.

DA2 Film Festival natjecateljskog je karaktera - najbolji film odabire publika, a uključuje osam nagrađivanih dokumentaraca koji se prikazuju premijerno u Hrvatskoj. Recentni filmski naslovi otkrit će nepoznate priče o poznatim djelima i zanimljive crtice iz biografija njihovih autora te dati uvid u pozadinu kreativnih procesa koji su oblikovali svijet u kojem danas živimo. Osim što na jednom mjestu okuplja filmove o najznačajnijim stvarateljima iz polja dizajna, umjetnosti i arhitekture, DA2 kreativce okuplja i ispred velikog platna. Svoje dojmove o filmu prije svake projekcije s publikom će tako podijeliti profesionalci i strastveni poznavatelji tema o kojima filmovi govore.

Peter Rice snovi inžinjera

 Film Slomljena priroda predstavit će na otvorenju festivala u utorak, 8. listopada direktorica Milano Design Film Festivala Silvia Robertazzi. U srijedu, 9.listopada gledamo film Etgar Keret - Temeljeno na istinitoj priči (21:00 h), koji predstavlja influencerica Alis Marić (Čitaj knjigu), a prije toga Peter Lindbergh – Oko (19:00 h), jedini vankonkurentski naslov, koji se prikazuje u čast nedavno preminulom velikanu fotografije. Film će predstaviti organizatorica Lindberghove izložbe u Zagrebu Ana Petričić Gojanović (PRiredba) i urednik mode hrvatskog izdanja magazina Elle Saša Joka.

Etgar Keret, Temeljeno na istinitoj priči

U četvrtak, 10. listopada, prije filma Život u svjetlosti - Robby Müller (19:00 h) publiku će pozdraviti cijenjeni direktor fotografije Stanko Herceg, a u film Veći od života: priča o Kevynu Aucoinu (21:00 h), biografiju slavnog makeup umjetnika publiku će uvesti glumica Judita Franković. U petak, 11. listopada gledamo uzbudljiv dokumentarac o svjetskom tržištu umjetnina Cijena svega (21:00 h), koji predstavlja kolekcionar Tomislav Kličko (Lauba), a prije filma Peter Rice: Snovi inženjera (19:00 h) govore arhitekt Alan Kostrenčić (Studio Kostrenčić i Krebel). Posljednji festivalski dan, subota 12. listopada rezervirana je za film Renzo Piano: arhitekt svjetlosti (19:00 h) o kojem govore arhitekti Marko Dabrović i Saša Begović (3LHD - studio za arhitekturu i urbanizam), te film Marcel Duchamp: Umjetnost mogućeg (21:00 h) koji će predstaviti umjetnica Gaella Gottwald.

Život u svjetlosti, Robby Müller, Hopper Muller

DA2 Film Festival prvi je festival u regiji koji objedinjuje filmove na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti. Dio je platforme Secret Arts Cinema, programa tematskih filmskih projekcija u organizaciji udruge Pari Pikule, posvećenog filmovima i popratnim događanjima koji slave kreativnost, odnosno tematiziraju rad arhitekata, dizajnera, umjetnika i zanatlija. Određeni broj ulaznica za DA2 Film Festival moguće je rezervirati na službenoj stranici, a od utorka 8. listopada moći će se kupiti na blagajni Dokukina KIC (Preradovićeva 5) u radno vrijeme blagajne (18:00 – 21:00 h), po cijeni od 22 kune. Broj sjedećih mjesta je ograničen!

Foto: PR
Objavljeno: 04.10.2019. u 12:24
Tagovi: kultura

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p