FILM I TEATAR

Pogledajte prvi trailer za film o legendarnom Stanley Kubricku!

Kako je izgledao put najkontroverznijeg redatelja filmske industrije?

Stanley Kubrick, poznati američki redatelj, scenarist i producent režirao je niz hvaljenih i pomalo kontroverznih filmova, a industrija ga pamti kao povučenog perfekcionista o čijemu se životu zna vrlo malo.

Ipak, redatelj Gregory Monro, dokumentarist poznat po snimanju filmova o hollywoodskim ikonama poput Jamesa Stewarta, Jerryja Lewisa i mnogih drugih, proveo je dugi niz godina proučavajući i analizirajući brojne razgovore koje je Kubrick vodio s filmskim kritičarima, glumcima i drugim suradnicima te je na temelju istih stvorio dugoočekivani dokumentarni film o jednom od najvažnijih vizionara svjetske kinematografije. Film je prvobitno trebao biti predstavljen na Tribeca Film Festivalu ove godine, no kao i brojni drugi događaji otkazan je zbog aktualne pandemije koronavirusa koja je zavatila čitav svijet. Okosnicu samog filma čine razgovori s francuskim filmskim kritičarem Michelom Cimentom, koji je bio urednik francuskog filmskog časopisa ''Positif'', a koji je u tri desetljeća zajedno sa Kubrickom obavio mnogo intervjua koji su, zahvaljujući Kubricku, izbjegli tisak.

I dok je Kubrick stjecao status najgledanijeg filmskog stvaratelja koji je ikada radio u Hollywoodu, prilika da javnost čuje Kubrickove vlastite riječi bila je gotovo nepostojeća, stoga jedva čekamo trenutak kada će prvi film o Stanleyu ugledati svijetlo dana i omogućiti nam da ga upoznamo u nešto privatnijem izdanju.

Foto: IMDb, Youtube
Objavljeno: 15.04.2020. u 10:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p