FILM I TEATAR

Pogledajte trailer za šokantnu seriju koja podsjeća na aktualne nerede u Americi

Priča o rasizmu kao drevnom fenomenu jedne nacije

U trenutcima kada svjedočimo pravom ustanku američkih građana koji su se ujedinili u traženju pravde za tragično preminulog Georga Floyda, HBO je izbacio trailer za dugoočekivanu dramsku seriju koja, iako smještena u neko drugo doba, neodoljivo podsjeća upravo na nerede kakve američki građani doživljavaju u 21. stoljeću.

Prilično jeziva triler-serija ''Lovecraft Country'' temeljena je na istoimenom romanu Matta Ruffa iz 2016. godine a bavi se problematikom rasizma kao drevnog fenomena koji je duboko ukorijenjen u podsvijest američke nacije. Serija prati priču muškarca Atticusa Freemana koji u društvu svoje prijateljice i ujaka traga za svojim nestalim ocem. Ubrzo se pronađu u borbi između života i smrti; borbi protiv rasizma koji uz znastveno fantastične elemente na metaforičan način savršeno prikazuje ovaj fenomen, i to u obliku čudovišta koje bez imalo humanosti uništava živote ugroženih manjina - baš kao što to i dandanas rasizam čini našem modernom, suvremenom društvu. Tvorci serije su poznati redatelji Misha Green i Jordan Peele, dok Peele i J.J. Abrams rade na njoj kao izvršni producenti.

Najnoviji trailer za nadolazeću seriju dolazi iz produkcije HBO-a te daje sjajan uvid u napete avanture koje nas u prvoj sezoni čekaju. Iako točan datum premijere još nije poznat, neslužbeno doznajemo da ćemo seriju na malim ekranima gledati početkom kolovoza!

Foto: IMDb, Youtube
Objavljeno: 04.06.2020. u 13:56
Tagovi: HBO, serija, tv serija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p