FILM I TEATAR

Potresna mini serija Unbelievable definitivno je nešto što bi svaka žena trebala pogledati!

Mini serija snimljena prema istinitom događaju koja nosi snažnu poruku!

Navika koja nam je definitivno ostala još od perioda karantene jest maratonsko gledanje serija. Ova aktivnost posebno nam je omiljena za vrijeme ljetnih mjeseci, kada imamo nešto više slobodnog vremena te ga želimo iskoristiti za maksimalno opuštanje u hladu. Serije su po svojoj popularnosti već odavno nadmašile filmske naslove, pa tako svatko može pronaći seriju za sebe, no s druge strane, postoje oni naslovi čija je radnja toliko snažna i životna, da bi ju baš svatko trebao pogledati!

Upravo takva je i Netflixova mini serija Unbelievable, snimljena prema istinitom događaju, što joj daje dodatnu težinu. Radnja ove krimi drame bazira se na seksualnom zlostavljanju žena, koje pored same traume silovanja, postaju dodatno istraumatizirane cjelokupnim postupkom istrage, u kojem trebaju nekoliko puta iznova prepričavati traumatski događaj te iznova sve ponovno proživljavati, a pri čemu uvelike nedostaje razumijevanja i empatije same okoline. Serija započinje seksualnim zlostavljanjem osamnaestogodišnje Marie, koje se dogodilo u njezinom stanu u Lynnwoodu u Washingtonu, a što je odmah odlučila prijaviti policiji.

Nakon mučnog postupka ispitivanja, gdje se od nje očekivalo da u nekoliko navrata ispriča cijeli događaj do detalja, mlada djevojka polako shvaća kako se nalazi u situaciji u kojoj joj nitko ne vjeruje, od policijskih službenika, pa sve do bliskih ljudi, a sve zbog njezine 'komplicirane' prošlosti, zbog koje je etiketirana kao problematična djevojka. Nakon što je mentalno prisiljena izreći kako je cijelo silovanje izmislila, paralelno se u državi Colorado odvijaju slični nemili događaji, a koji bi mogli posložiti kockice prethodnog slučaja te dokazati da je Marie zapravo cijelo vrijeme govorila istinu!

Foto: imdb, youtube
Objavljeno: 10.08.2020. u 11:12
Tagovi: serija, tv serija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p