FILM I TEATAR

Tko je sve briljirao na ovogodišnjoj dodjeli BAFTE?

Održana 73. po redu britanska dodjela filmskih nagrada!

Najznačanija filmska večer u Velikoj Britaniji održana je jučer u Albert Hallu, a poseban naglasak organizacija je ove sezone stavila na problematiku klimatskih promjena i ekologiju uopće čime je Bafta postala jedina zelena dodjela nagrada na svijetu!

Film 1917 koji prati priču britanskih vojnika u Prvom svjetskom ratu, a koji se već može pohvaliti nominacijom za Oskara i Golden Globes nagradama, osvojio je i BAFTA nagradu za najbolji film, dok je njegov redatelj - Sam Mendes zaradio nagradu za najbolju režiju. Mendes je tako pomeo jaku konkurenciju među kojom su se isticali Tarantino sa hit filmom ''Bilo jednom u Hollywoodu'', Scorsese sa filmom ''Irac'' te Bong Joon-Hoa sa filmom "Parazit".

Sam Mendes

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Renée Zellweger i to za svoju interpretaciju legendarne holivudske zvijezde Judy Garland u biografskom filmu "Judy". Za tu ulogu Zellweger je već zaradila nominaciju za Oskara te osvojila Golden Globes nagradu, a nagrada za najboljeg glumca pripala je Joaquin Phoenixu, i to za svoju interpretaciju u legendarnom ''Jokeru''.

 Joaquin Phoenix

Phoenix je osvajanjem Bafte pomeo također jaku konkurenciju; Di Caprija za ulogu u ''Bilo jednom u Hollywoodu'', Drivera za ulogu u ''Marriage Story'' te Prycea za ulogu u ''Jokeru'', a kompletan popis dobitnika potražite na službenoj stranici Bafte.

Foto: Getty Images
Objavljeno: 03.02.2020. u 11:07
Tagovi: BAFTA, film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p