FILM I TEATAR

Poznajemo li zaista dobro svoje prijatelje? Film koji će vas potaknuti da se upravo to i zapitate!

Film koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem 'remakeova'

Zamislite sljedeći scenarij; organizirali ste druženje s nekolicinom dugogodišnjih prijatelja, s kojima ste prošli sve ono dobro i loše te za koje ste uvjereni kako ih poznajete kao vlastiti džep. Kako bi druženje bilo mrvicu zanimljivije, odlučili ste staviti svoje mobitele na stol te pročitati svaku poruku na glas, javiti se na svaki poziv, pročitati svaki mail...Mislite li da znate sve o ljudima s kojima se družite?

Svatko od nas ima neku tajnu za koju želimo da ostane samo naša, a ništa drugačije nije niti kada su naši bliski ljudi u pitanju, ma koliko bili uvjereni da je naš odnos pun povjerenja i iskrenosti. To savršeno prikazuje i talijanska komična drama, 'Potpuni stranci' u kojoj se sedam dugogodišnjih prijatelja odvažilo na prethodno opisani eksperiment, zbog čega su brojne tajne isplivale na površinu te zauvijek promijenile njihove odnose, a neke i nepovratno upropastile. Ovaj sjajan film nagrađen je i na filmskom festivalu u Kairu za najbolji scenarij, Nagradom publike na Norveškom filmskom festivalu te nagradom žirija na Tribeca Film Festivalu.

Također ovaj film je 2019. ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem 'remakeova' u povijesti kinematografije, njih čak 18., a pored filma, ovu priču možete pogledati i u obliku kazališne predstave. Luda kuća otkupila je prava na ovaj nagrađivani scenarij i napravila predstavu u režiji Renea Bitorajca i sjajne glumačke ekipe, a kako stoji u samoj najavi predstave: "Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namjerna, a svako prepoznavanje sebe u sličnim situacijama je neizbježno.".

Foto: Instagram, Youtube, Luda kuća
Objavljeno: 19.10.2020. u 10:10
Tagovi: film, predstava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p