FILM I TEATAR

Sve čari Beograda otkrivene kroz jednu sjajnu predstavu

U Jazz & Cabaret clubu Kontesa u Zagrebu održano je predstavljanje turističke ponude Beograda

Turistička organizacija Beograda predstavila je Zagrepčanima 4. srpnja u Jazz & Cabaret clubu Kontesa bogat program koji ih očekuje ovoga ljeta i jeseni ako posjete Beograd. Prisutnima se obratila Nje. Ex. Ambasadorica Mira Nikolić započevši svoju govor riječima: „Ovo za mene ima posebnu emotivnu notu, s obzirom na to da sam se u mladosti preselila iz Zagreba u Beograd, koji me je dočekao širom otvorenih ruku i u kojem sam provela mnoge lijepe godine svog života. Mogu vam reći da je to grad koji ima dušu i osobnost koje možete spoznati samo ako dođete, ili još bolje živite u njemu“.

Katarina Jovanović, koordinator za upravljanje projektima u turizmu i međunarodnu suradnju iz Turističke organizacije Beograda također je ukratko pozdravila goste i rekla:„Za nas su turisti iz Hrvatske izuzetno važni jer se uvijek nalaze među prvih 5 nacija po broju dolazaka i ostvarenih noćenja. U prvih 5 mjeseci ove godine turisti iz Hrvatske su zauzeli visoko 3. mjesto po broju dolazaka i noćenja odmah iza turista iz Kine i Njemačke. Ovoga ljeta i jeseni u Beogradu se organizira čitav niz događanja. Pred nama je 17. izdanje Beogradskog festivala piva (Belgrade beer fest) od 14-18. kolovoza u kojem svake godine uživa više od 500 000 posjetitelja iz regije i cijeloga svijeta. Ove godine, osim u mnogobrojnim vrstama piva, posjetitelji će u 5 dana trajanja festivala, odslušati 120 koncerata na 4 pozornice, a ulaz na koncerte je potpuno besplatan.

 Ovo ljeto pripremaju se i mnogobrojni programi u tek uređenim ambijentalnim cjelinama Beograda koje ćete imati prilike vidjeti ako posjetite Skadarliju, Kosančićev venac i Cvetni trg. Posebno smo ponosni na manifestaciju Beogradski karneval brodova koja se održava svake godine posljednje subote u kolovozu, a ove godine to pada na 31. kolovoza. Cilj ove manifestacije je pozvati Beograđane i goste grada da se spuste do rijeka, te da uz brojne programe dožive nezaboravnu atmosferu. U rujnu nas čeka koncert Erosa Ramazzottija, a u listopadu 64. izdanje Beogradskog sajma knjiga koji posjećuje veliki broj gostiju iz regije, pa tako i iz Hrvatske, Jako smo ponosni što ovaj sajam ima tako dugu tradiciju i bez obzira na razvoj digitalizacije, broj posjetitelja iz godine u godinu konstantno raste. U studenom je koncert Bryana Adamsa, a u prosincu Deep Purplea. Iako gosti iz Hrvatske percipiraju Beograd kao destinaciju dobrog provoda i gastronomije, željeli smo večeras prikazati i kulturnu scenu grada.Uz uvodna obraćanja prikazan je i turistički film o Beogradu. U sklopu programa održana je i nagradna igra u kojoj je troje sretnika dobilo nagrade: 1 vikend u Beogradu za dvije osobe, 1 večeru u Beogradu za dvije osobe i jedno razgledavanje grada Beograda za dvije osobe.

Na kraju organiziranog programa uzvanici su mogli uživati u predstavi 'Dobrodošli u kabare Beograd' režisera Rade Marjanovića. Predstava je izbor najatraktivnijih i najboljih dijelova iz pet vrlo uspješnih cabareta koje je Rade Marjanović postavio u zadnjih pet godina. Igraju Rade Marjanović i jedna od najvećih glumačkih zvijezda ovih prostora Tanja Bošković. U predstavi se na duhovit i ironičan način govori o onim starim, ali i o ovim novim vremenima koje tako burno proživljavamo. Sve je praćeno fantastičnom muzikom iz 70-tih, 80-tih i 90-tih godina koju na klavijaturama donosi Uroš Ranković. Cabaret je zbog svoje forme i apolitičnosti u cijeloj regiji doživio veliki uspjeh i osvojio mnoge nagrade, a zagrebačka publika ga je odlično prihvatila.

Foto: Tea Serdar
Objavljeno: 05.07.2019. u 10:39
Tagovi: kazalište

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p