KULTURA

Snima se drugi dio filma '365 dana'! Hoćete li ga pogledati?

Film koji je podijelio brojna mišljenja!

365 dana’ je svojom erotičnom, ali i pomalo morbidnom radnjom uvelike uzburkao javnost te podijelio brojna mišljenja, no usprkos svemu ostvario nevjerojatnu gledanost. Iako su mnogi prognozirali kako nema nikakve šanse da film doživi nastavak, upravo zbog brojnih negativnih komentara, dogodilo se suprotno jer je snimanje novog dijela pri kraju i nastavak će uskoro biti dostupan za gledanje na popularnom streaming servisu.

Erotska tematika u kombinaciji s romantiziranim Stockholmskim sindromom je, čini se, recept za film koji će svi ‘popljuvati’, ali isto tako i pogledati. Podsjetimo, radnja filma ‘365 dana’ bazirana je na trilogiji poljske spisateljice Blanke Lipińska, a radi se o mladoj otetoj ženi kojoj otmičar daje 365 dana da se u njega zaljubi. Tako su Laura i Massimo protagonisti erotične priče prepune zavrzlama i senzualnih situacija, no zapravo je riječ o vrlo neobičnom odnosu zarobljene žene i sicilijanskog mafijaša. Kao što smo već spomenuli, kao neki od najvećih problema ovog filma nameću se romantiziranje ropstva i otmice, ali i marginalizacija ženskog lika koji u konačnici razvija određene osjećaje.

Ipak, budući da je u originalu riječ o trilogiji te s obzirom na to da je film bio iznimno gledan, nimalo ne čudi što nam stižu novi nastavci jer je Netflix objavio kako će biti sniman i treći dio kad za to dođe vrijeme. Točan datum izlaska drugog dijela filma još uvijek nije poznat, stoga preostaje još malo pričekati, a zatim vidjeti hoće li film zaista biti bojkotiran zbog defenzivnih reakcija ili će ponovno oboriti sve rekorde gledanosti

Foto: IMDb
Objavljeno: 06.02.2022. u 03:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p