FILM I TEATAR

Stiže serija posvećena Karlu Lagerfeldu!

Revolucionar modne industrije uskoro dobiva vlastitu seriju inspiriranu osebujnim životom
Karl Lagerfeld promijenio je način na koji pristupamo i vidimo modu i zauvijek se utkao u njenu povijest. Bio je jedan od najinovativnijih dizajnera u industriji istovremeno radeći kao kreativni direktor za Chanel, Fendi i njegovu istoimenu marku. Teško je sažeti njegovu karijeru i doprinos modnoj industriji u svega nekoliko uvodnih rečenica, ali Kaiser Karl ostavio je neizbrisiv trag u svijetu kreativnih industrija i bilo je pitanje vremena kad će njegov osebujni život osvanuti ekraniziran na nekoj od popularnih stream platformi...

Njegova smrt 2019. odjeknula je diljem svijeta i modna industrija morala se pozdraviti s još jednim revolucionarom. Kad bi trebalo izdvojiti modne dizajnere o kojima su oduvijek kolale priče, anegdote i one koji su bez dlake na jeziku živjele svoj život i svoj rad, Lagerfeld bi uvjerljivo vodio. Stoga ne iznenađuje kako će upravo njegov život biti pretočen u novi serijal na platformi Disney.Temelj serije bit će biografija koju je napisala Raphaëlle Bacqué, koja je istraživala neke od najvažnijih trenutaka života dizajnera. Naravno, serija će istražiti i njegov osobni život i odnose, poput njegove romanse s Jacquesom de Bascherom, kao i njegovog suparništva s Yves Saint Laurentom.

Pretprodukcija je već u tijeku, a osim autorice biografije, scenarij Isaure Pisani-Ferry i Jennifer Have potpisale su projekt koji bi se trebao pojaviti na malim ekranima 2022. godine. U službenom priopćenju, potpredsjednica Disneyja za programiranje Pauline Dauvin rekla je: “Odmah nas je zavela ideja o adaptaciji Bacquéove biografije, koja će označiti prvu suradnju između Disneya i Gaumonta u francuskoj originalnoj seriji. Bit će to jedinstveni prikaz transformacije u modnoj industriji u Francuskoj 70 –ih godina koju će voditi ikona, Kaiser Karl.".

Foto: Getty Images
Objavljeno: 02.09.2021. u 16:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p