FILM I TEATAR

U 103. godini napustio nas je legendarni glumac, oskarovac i redatelj!

Odlazak posljednjeg velikog glumca iz zlatnog doba filma

Glumac Kirk Douglas, jedna od najvećih zvijezdi Hollywooda, umro je u srijedu u 103. godini života, objavio je njegov sin - Michael Douglas.

"Moja braća i ja s tugom objavljujemo da nas je Kirk Douglas danas napustio u 103. godini života. Za svijet, on je bio legenda, glumac iz zlatnog doba filmova koji je doživio zlatne godine, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima u koje je vjerovao bio ideal kojemu svi težimo. No, meni i mojoj braći on je bio samo tata, Catherine je bio predivan svekar, unucima i praunucima voljeni djed, a njegovoj supruzi Anne predivan suprug. Kirk je živio ispunjen život, a svijetu ostavlja filmsku ostavštinu koja će biti tu za generacije koje dolaze. Bio je ugledni filantrop koji je aktivno sudjelovao u donošenju mira našem planetu.'' objavio je njegov sin Michael, također poznati glumac.

Kirka Douglasa ćemo pamtiti po brojnim ulogama koje je utjelovio u preko stotinjak filmova, od kojih se najviše ističu klasici "Dvadeset tisuća milja pod morem" (1954.), "Staze slave" (1957.), "Obračun kod OK Corrala" (1957.) i "Spartak" (1960) koji je Douglasa učinio svjetskom zvijezdom.

Foto: imdB
Objavljeno: 06.02.2020. u 10:05
Tagovi: film, Hollywood

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p