FILM I TEATAR

Uzbudljiva komedija stvorena za sve romantičare ovisne o pametnim telefonima!

Online dating, Siri i Alexa razlog su zašto morate otići u kino

Zimski dio godine rezerviran je za ugodne šetnje gradom i ispijanje toplog kuhanog vina te uživanje u mnogobrojnim delicijama i raznim događanjima. No ipak, ne postoji ništa ljepše nego večer provesti uz dobar film. Uz razne božićne filmove koji su obavezni, na filmska platna stiže hit komedija koja je svakako vrijedna gledanja!

Po uzoru na Siri i Alexu, takozvane virtualne asistente koji nam pokušavaju olakšati život u obliku obavljanja virtualnog posla umjesto nas, film Jexi prati priču Phila, ovisnika o pametnom telefonu koji nema skoro pa nikakav društveni život izuzevši kolege s posla, kao i činjenica da nema djevojku niti je imao ozbiljniju vezu. U jednom trenutku, Phil je primoran zamijeniti svoj stari uređaj novim, pametnijim koji mu na početku naizgled olakšava život i čini ga boljim, no stvari se drastično mijenjaju kako odmiče radnja filma. Phil je klasičan predstavnik millennial generacije odrasle uz razne gadgete i pametne telefone, evoluirale iz Nokije na kojoj se nalazila kultna igrica Snake u modernije, pametnije uređaje koji su programirani da obavljaju mnoge poslove umjesto nas samih.

Pozadina filma krije problematiku modernog doba s kojom se sve više mladih suočava, a to je ovisnost o internetu i gadgetima koja rezultira neprilagođenim životom u društvu i nemogućnošću stvaranja pravih, realnih odnosa s ljudima koji zaista postoje te nisu samo virtualna projekcija stvarnosti. U digitaliziranom vremenu u kojem živimo, tanka je granica u određivanju koliko nam pametni uređaji pomažu, a koliko uništavaju kvalitetu naših života govoreći nam gdje se nalaze najbolji restorani i kafići u okolici do navigiranja do istih. U želji da dokažemo koliko smo samostalni zapravo postajemo robovi pametnih uređaja bez kojih bi se osjećali izgubljeno.

Ulogu Phila preuzeo je sjajni Adam Devine poznat po ulogama u Traže se pratilje za vjenčanje sa Zacom Efronom u glavnim ulogama i Nije li romantično? s Rebel Wilson, također u glavnim ulogama. Trailer filma otkrio nam je samo detalje ove odlične komedije koja na naša vrata dolazi 21. studenog te smo sigurni kako će mnoge potaknuti na promišljanje i mijenjanje životnih navika.

Foto: imdb, Youtube
Objavljeno: 19.11.2019. u 12:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p