FILM I TEATAR

Unorthodox: mini serija na Netflixu koja je zaludjela cijeli svijet

Odlična radnja koja će vas prikovati za ekran!

Iako se neizmjerno veselimo novim sezonama već dobro poznatih serija, posebno nas raduju i mini serije s vrlo jakom pričom. Nakon što je serija Chernobyl oduševila apsolutno sve, čini se da je na sličnom putu i novi Netflixov naslov. Riječ je o seriji Unorthodox za koju preporučujemo da se već danas pronađe na vašoj 'to do' listi!

Unorthodox, mini serija od četiri nastavka nastala prema memoarima Debore Feldman, donosi vrlo interesantnu priču o odrastanju u hasidskoj četvrti u njujorškom Brooklynu, potom preseljenju u Njemačku i bijegu od ugovorenog braka. Serija prati priču mlade djevojke koja želi promijeniti svoj život i u tom procesu nailazi na brojne izazove, prepreke i zamke te kao takva pokazuje veliku snagu i želju za borbom. Problematika serije zapravo leži u odnosima unutar židovske zajednice, konzervativnim pravilima i stavovima, ali i položaju žena u takvom društvu.

Ova teška, no vrlo zanimljiva serija otvara mnoga dublja pitanja i preispitivanja te svakako načima temu koja do sada nije bila prikazana u ovakvom obliku. Borba za slobodom i identitetom mlade žene bez imalo razmišljanja je dovoljno dobar razlog da Unorthodox pogledate u jednom dahu, a naravno predlažemo da svakako pročitate i memoare koji će još podrobnije pojasniti cijelu priču i samoj seriji podariti jednu veću dimenziju!

Foto: iMDB, Youtube
Objavljeno: 07.04.2020. u 12:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p