FILM I TEATAR

Unorthodox: nova mini serija na Netflixu koja je zaludjela cijeli svijet

Odlična radnja koja će vas prikovati za ekran!

Iako se neizmjerno veselimo novim sezonama već dobro poznatih serija, posebno nas raduju i mini serije s vrlo jakom pričom. Nakon što je serija Chernobyl oduševila apsolutno sve, čini se da je na sličnom putu i novi Netflixov naslov. Riječ je o seriji Unorthodox za koju preporučujemo da se već danas pronađe na vašoj 'to do' listi!

Unorthodox, mini serija od četiri nastavka nastala prema memoarima Debore Feldman, donosi vrlo interesantnu priču o odrastanju u hasidskoj četvrti u njujorškom Brooklynu, potom preseljenju u Njemačku i bijegu od ugovorenog braka. Serija prati priču mlade djevojke koja želi promijeniti svoj život i u tom procesu nailazi na brojne izazove, prepreke i zamke te kao takva pokazuje veliku snagu i želju za borbom. Problematika serije zapravo leži u odnosima unutar židovske zajednice, konzervativnim pravilima i stavovima, ali i položaju žena u takvom društvu.

Ova teška, no vrlo zanimljiva serija otvara mnoga dublja pitanja i preispitivanja te svakako načima temu koja do sada nije bila prikazana u ovakvom obliku. Borba za slobodom i identitetom mlade žene bez imalo razmišljanja je dovoljno dobar razlog da Unorthodox pogledate u jednom dahu, a naravno predlažemo da svakako pročitate i memoare koji će još podrobnije pojasniti cijelu priču i samoj seriji podariti jednu veću dimenziju!

Foto: iMDB, Youtube
Objavljeno: 07.04.2020. u 12:35

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p