FILM I TEATAR

Stigla je prva najava dugoiščekivane serije 'Watchmen'

Nova adaptacija obožavanog klasika
Watchmen dobiva novu adaptaciju deset godina nakon izlaska voljenog Zack Snyderovog filma. HBO koji je navikao biti pri vrhu kada su u pitanju serije je prije par dana objavio dana teaser najavu za svoju novu seriju Watchmen i izgleda sjajno. Rad na seriji počeo je prošle godine u listopadu pod vodstvom Damona Lindelofa koji je poznat po seriji Lost i The Leftovers. i okuplja neka velika glumačka imena poput Regine King, Jeremy Ironsa, Tima Blake Nelsona i Louisa Gossett Jr.

Serija se bazira na kultnom stripu Alana Moorea i Davea Gibbonsa koji je objavljivan između 1986. i 1987. Ali ovo nije izravna prilagodba Mooreovog rada iz 1986., koji se smatra jednim od najvažnijih stripova svih vremena, a fokusira se na pojedince u distopijskoj alternativnoj budućnosti SAD-a koji djeluju za vrijeme hladnog rata. Kreator serije najavio je kako ne namjerava rekreirati Mooreov rad panel po panel i slijepo se držati originalnih 12 poglavlja. Za Lindelofa je originalni strip Stari Zavjet i izjavio je kako nastankom Novog Zavjeta nije prestao postojati Stari, ono što se tamo dogodilo stoji. Rekao je kako je isto to primijenio i na Watchmen. The Comedian je umro, Dan i Laurie su se zaljubili, Ozymandias je spasio svijet, a dr. Manhattan ga je ubrzo nakon što je Rorschach raznio na komade na hladnom Antarktiku..

U novoj adaptaciji Rorschachov lik je postavljen u središte Watchmena, a njegova svrha je katapultirati Watchmen u novu eru. Superheroji ili kostimirani osvetnici još uvijek su ključni dio priče i sudeći po najavi ne možemo im vjerovati, a ovakva slobodna interpretacija Mooreovog svijeta djelomično objašnjava Lindelofove reference na fiktivne skupine temeljene na modernim organizacijama poput Anonymousa. Prvi pogled na najavu pokazuje zastrašujuće mnoštvo maskiranih u Rorschacha i jednako zastrašujuću legija policajaca u žutim maskama. Sudeći po najavi možemo očekivati gritty i mračnu atmosferu, ali i zasigurno jedan od najzanimljivijih i najiščekivanijih TV debuta u 2019 godini čije se premijerno prikazibanje očekuje u rujnu.
Foto: Youtube, imdb
Objavljeno: 13.05.2019. u 14:45

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p